20101027

Apa layak kau merungut kalau itu yang kau mampu?

Tu dia tajuk entry!!

Well, actually, bila tengok gambar en. me pergi cuti-cuti di Melbourne, teringat pengalaman circa 2009 ke sana. Was a good trip, along with a good company. Bila tengok gambar cuti-cuti ni, I seriously in need of another cuti. Was thinking to go India at first, tapi macam mmmmm. Duit pun takde sangat nak berjimbaramba. Well, a penganggur, what do you expect?

So here I present gambar-gambar menarik sekitar Melby taken by a good friend of mine, Najib.

That's me, duduk mengenang nasib.

Yarra River.

Free ride for you to go anywhere within tourist attraction in Melbourne.
(jimat duit)

Align Center
Flinders Street Railway Station. Taken by Najib upon arriving.

That's me again, at the back. Another great captured by Mr. Najib.

Bila cerita pasal Melbourne ni, teringat ada satu uncle ni bagi mesej kat skrin seat kami yang berbunyi "Air Asia suck". Personally, I don't think Air Asia ia as bad as what people always think. Come to think of it, you get what you pay. Tak kan bayar RM1000 plus for the ticket to Melbourne you expect a first class service kan? And to tell the truth, sebenarnya penerbangan tambang murah yang lain di dunia (based on my previous experience) sama je in term of service and layanan.

Again, go holiday people if you have the chance. Bak kata pepatah, jauh perjalan, luas pengalaman.

Will share another pictures of me cuti-cuti in Europe in the next entry.

theblabber: Bila dah duduk di tempat seindah Edinburgh, Melbourne macam takde apa-apa dah. Hehe

7 comments:

siti murni said...

Cakap kat Najib...those photos r great! :)

ila ni said...

sengih puas lepas baca entri ni; sambil air liur meleleh lagi.

Ann said...

nice shot........

julie^beth said...

suka yang free ride tu. terus rasa nak pegi pulak. tapi sini pon tak abes pusing lagi.

Benedict Bernard said...

najib memang photographer yg tersohor. segan nak shoot dgn dia. dia orang lama.. kita ni masih bertapak..

theblabber. said...

tapi ben dah kuar majalah. (tumpang bangga)

en_me said...

patutlar me tersedak2 ghitewww.. ekeke