20101029

जिगर सवाल

Ishak: Aku gemok, pendek, hitam.

Zaqyah: Tipu. Tu provoke!!

Zaqyah (lagi): Kau dapat tangkap tak mesej tersirat aku sebelum ni? Ke ko tak perasan atau terlalu bodoh ?

Ishak: Haha



Kadang-kadang kita perlu buat-buat bodoh untuk tidak kelihatan terlalu pandai. Dan yes, bukan semua soalan itu punya jawapannya.

Night!!

6 comments:

mandi.bogel.bersama.poja said...

sepatutnya dialog tu mcm ni

isyak : ko akan mcm ni ker dengan aku (sms, call) kalau aku tak bagi fb aku kat nko

zaqyah : yer.. pasal aku rasa kiter ada chemistry. aku tetap kawan dgn nko, no matter how bad u look.

isyak : kau kata aritu aku pendek hitam gemok

zaqyah : tu provoke. muka ko yg aku jumpa dalam mimpi, tak jauh lari dengan dalam fb. aku dapat rasa. lgpon dalam email aku pernah cakap, 'pelik kan rindu pada orang yang kiter tak pernah kenal' itu aku kasik untuk ko. taktau la ko tak perasan or terlalu bodoh untuk paham

isyak : .....

zaqyah : aku tetap kawan, and btw, ko yg real pon, not that hensem either.. haha. ok sgt kejam. aku tarik balik. sebenarnya ko kacak ok?

isyak : ha ah, nasib baik aku tak taf kalau tak nak masuk mr. maskulin nenenenen member aku suruh nenenenene

zaqyah : (dalam hati) pantang puji dia ni.


kannnnnnn?????????????????????

theblabber. said...

remy ishak macam muka mamat bangla dan tiq zaqyah tak lawa bila free hair.

vict said...

cantik atau hodoh seseorang tu bergantung pd pandangan masing2...

ada yg kata, putih itu hensem... tapi tak kurang jugak yg kata hitam lebih menawan...

ada yg kata kurus nampak bergaya... tapi tak kurang jugak yg kata gemuk lebih comel...

terpulang...

saya pernah baca kat mana ntah: orang yang bijak tu bukanlah bermakna dia pandai... tapi orang yang bijak ialah orang yang pandai menyembunyikan kebodohannya..

vict said...

dan satu lagi... tajuk entri ni membawa maksud apa?

theblabber. said...

vict..
kalau boleh like komen anda, dah lama saya like :)

oh, tajuk entry ini boleh didapati di google translate.

hehe.

tintasutra said...

interesting!