20110228

Janganlah disebabkan kebolehupayaan kau membuat entry 5-6 kali sehari, habis ramai orang (tak semua) fikir pegawai kerajaan makan gaji buta.


Kau selalu cerita pasal hal-hal agama, satu persoalan aku- Berkatkah makan gaji buta?

Mesti kau nak cakap entry2 tu semua auto publish kan? Hell yeah. Kau boleh bodoh2kan ribuan followers kau, mungkin.

Tapi bukan aku.

Dan tak payahlah nak bercakap semua hal-hal yang vain dan meninggi diri.

Geli!!

theblabber: Semua manusia ada celanya.

15 comments:

Kap said...

yeah..
kemas!!

theblabber. said...

harap masih ada unsur2 harmoni.

ila ni said...

hahah baca tajuk saja dah tergelak. betul, jangan sebab nila setitik, rosak susu sebelanga.

theblabber, mari cari kerja!

Cik A.i.d.a.n said...

ngehngehngeh.

mrh sgt bunyiknye encik blabber... =)

VFN said...

hahaahaha...
kurus jari sehari update 5-6 entry..

Hann said...

Setuju!
Aman sikit sejak tak baca blog spesis macam tu..

*peace..*

pembaca senyap said...

setuju mr.blabber. orang selalu ingat kami penjawat awam ni tidak sibuk macam pekerja swasta. hakikatnya saya hari2 balik malam. even kadang2 weekend pun ke pejabat. kagum dengan depa yang curi2 masa dapat buat entry. betul blog mereka dan terpulang kepada mereka untuk menulis apa saja, tapi janganlah set kan a bad example of us.

lepas tu bila gomen tak bagi bonus, nak menyalak. layak kah?

Putri_Aizat said...

hambik ko..hehe...pergh...leh pecah pale nak fikir satu ari 5-6 entry...pastu entry tah pape...adoai..

Alia said...

Pernah dealt dengan pegawai-pegawai kerajaan, ramai jugak yang buat kerja separuh mati, berkhidmat utk negara. Diorg kerja separuh mati, terpaksalah aku kerja separuh mati jugak. Haha

Tapi, ada jugak yang masuk pejabat goyang bontot. Nak mintak tolong sikit, ckp "saya busylah". Macam aku tak tau dia buat apa kan. Busy korek hidung adalah.

W. Hidney said...

sabo...

CuteOven said...

berpada pada dalam semua hal...

Maya Ariffin said...

Hoh... memula tu raser guilty senirik gak bila terfikir...

"Erk laju je hapdet blog mamat/minah gomen nih? Ape kije dia kat opis ek?"...

Tapi rupanya.. woah! bukan aku sorang yg perasan yer...

theblabber. said...

i also have a lot of gomen staff buddy who are very dedicated and committed to their works. they're nothing like 'ala, keje gomen senang lah". kudos to them for setting a good role to the rest.

tintasutra said...

salam blabber! aku ingat aku sorang jer perasan! http://tintanitra.blogspot.com/2011/03/pencil-eraser.html

Sam Posmen said...

tak tau pula aku sebelum ni. ada orang keja gomen macam tu ke?

hadoi! siapa sekeh aku ni.