20140506

Of Jakarta and Bandung.

1- Compared to Bandung, Jakarta people are friendlier and berbudi bahasa.

2- If you plan to go to Tangkuban Parahu,  try to avoid the service of the tourist guide that will try hard to persuade you to  go to Kawah Domas, which is about 1.2km from Tangkuban Parahu.

3- You will have to pay 300k rupiah for the entrance fee to go down to Kawah Domas from Tangkuban Parahu and should you exceed the 1 hour allocated, you will have to pay another 300k rupiah. 

4- There's no way for you to jalan kaki for 1.2km in less than 1 hour. Right when you reach Kawah Domas from Tangkuban Parahu, for sure nak rendam2 kaki, rebus telur, ambil gamer etc.

5- The tourist guide will tell you their life story that you will sympathize and do not mind giving them tips (he claimed that his only income is from the tips given). Kemain aku dan kawan siap berdoa dia murah rezeki, anak2 jadi anak berguna, tapi rupanya macam kena tipu bila dia suruh bayar another 300k when we reached the end of the walkway. 

6- Lagi apa eh. Nanti kalau ada additional info, aku tulis lagi sini.

                Tourist guide durjana.

Sekian terima kasih. 

Oh lupa, sebiji telur untuk direbus berharga 30k rupiah. Tak payah kot beli, kat rumah boleh buat hari-hari. Or in another word, tak payah pergi Kawah Domas. Penat berjalan satu hal. Enough with Tangkuban Parahu.

Ok, kali ni betul-betul "sekian, terima kasih". 

3 comments:

kakchik@ella said...

Tourist guide durjana? Hehehe. Sapa suh ambik serbis dia dik?

Oh, By the way .. Hi .. Blabber.

My Aisy said...

hahahaha...last2 baik tak yah pegi ye...

Chooyaya! said...

woi. kalau mcm tu convert rm dah berapa ratus ko nak kena spend jz to pay tourist guide eh? ok. noted. tq adik!