20140725

Berlakon busy.

Perempuan Cantik dah minta belikan carpet.

Aku akan usahakan walaupun ada sedikit rungutan. Sejak jadi bread winner ni, langsung dah tak guna duit Lelaki Macho. Semua atas aku. Duit makan. Bil. Groceries. Tipulah tak merungut.

Kadang-kadang stress bila memikirkan yang aku boleh save a lot kalau tak perlu tanggung isi rumah. Aku boleh save untuk kawen (walaupun bayang bakal bini tak nampak lagi).

Menjadi orang harapan, banyak benda yang aku kena korbankan demi kegembiraan orang lain. Aku tak kisah (walaupun kadang-kadang merungut). Banyak benda yang aku idamkan, terpaksa pendamkan demi menggembirakan orang lain.

Setiap kali bila merungut, aku berfikir yang apa Allah aturkan semua ni, sangat cantik. I got promoted early this year (and that was when I started menanggung family). Tukar kerja pula ke kampeni idaman (even though not really what am looking for). Own my first car (it wasn’t my plan to buy the car, but thinking of what my aunt had told me the other, aku pejamkan mata saja bayar bulan-bulan). And inshaAllah my first house soon (not really my dream house). Tuhan tu baik. Dia makbulkan semua doa aku, cuma not 100% exactly as what I want. Dia lebih tahu, kan?

Aku tak berapa suka puasa. Sahur sudah berapa kali missed. Inilah bulannya aku yang sedia kurus ni, menjadi even kurus-er. Tak, aku tak suka. Aku rasa most of my Ramdhan hanyalah berkaitan "menahan diri daripada lapar dan dahaga saja". Aku juga tak suka perkataan “jumaat terakhir ramadhan kali ni”. Tak tahu kenapa, but somehow the phrase macam buat aku rasa sayu. Memikirkan I should grab every opportunity of what Ramadhan has to offer.

Hari Jumaat dekat company baru ni kena pakai kemaja and pants. But being, aku dah terbiasa dengan gaya casual on Friday. Lantaklah. Dan aku menaip ni sebab nak bagi nampak busy. Tadi baru habis meeting.

Aku nak re-quote ucapan raya aku masa penghabisan meeting tadi “same like the others, selamat hari raya and sorry for any wrongdoing. If any. And yeah, be safe”.

Kemain cakap omputih!

3 comments:

shasha said...

Selamat hari raya! Be safe!

FARYN said...

Selamat hari raya!! :)

Alia said...

Tolong update blog anda.

Chewaahh. mentang mentanglah aku dah kembali ke alam blogging, semua orang aku paksa mintak update.

Diva sesangat