20100719

# Lima

Change.
Semua orang berharapkan perubahan. As if perubahan akan membawa seribu kebaikan. Perubahan tu sendiri mungkin sinonim dengan perkataan positif.

Ada yang berharap pekerjaan baru akan menjamin kebahagian tanpa mengetahui ianya bukan jaminan masa depan yang cerah.

Ada yang berharap berbadan kurus itu cantik tanpa mengetahui 'badan berisi' kelihatan lebih cantik baginya.

Ada yang berharap menjadi rapper itu lagi baik daripada menjadi pelakon, padahal peminat lagi menggemari Joaquin Phoenix sebagai pelakon (yang super hebat dalam Walk The Line)..What a waste!

Ah, macam-macam lah. Kita kadang terlupa boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagi kamu. Dan boleh jadi kamu mencintai sesuatu, padahal ia amat buruk bagi kamu. Allah Maha mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui. (2: 216)

Go with the flow. Jangan tamak. Jangan cakap besar.

Tuhan itu lebih tahu!

theblabber: Jocelyn Wildenstein silap besar memikirkan perubahan wajah baru beliau adalah satu rahmat.

4 comments:

Anne M. said...

erk..mengigau lah teman malam neh!

cantikk nar

Hazelsyd said...

hi john,

we never know if the change would do us good or otherwise unless we try..tapi saya ni rigid sket susah tul nak try utk berubah kecuali terpaksa hehehe nak2 pulak bila dah dalam comfort zone.....

and, there's also a difference yea between cakap besar and being optimistic.

hope u are doing ok there and work progress nicely yeah..

Cik Yuki said...

huh. teruknye muka die.~

theblabber. said...

hazelsyd..
haha.betul tu. tapi ada je yg tau the change will bring harm, tp still proceed juga. self satisfaction katanya. for me, ckp besar is more to brag, no? while optimistic ni pula more to like keyakinan diri (and tak heboh2 kat orang lain..hehe)

works are smooth sailing here!! :)

anne and cik yuki..
sebelum dia operate beliau adalah super cantik!!