20100801

# Dua belas.

Not so wise.

Aku ada komen satu blog ni. Mengenai tindakannya menyiarkan gambar seorang budak yang mencarutkan dia kat FB. Dan penulis blog pun glamour juga orangnya. Frankly, aku tak rasa tindakan dia tu sebagai satu yang wise.

I mean, there's always a WAY to channel kan kemarahan kita. Sungguh aku rasa tindakan dia menyiarkan gambar mamat tersebut, membuatkan si penulis blog tersebut indirectly degrade himself the same level dengan budak yang mencarut kat dia. Boleh nak revenge, tapi tak perlu lah kot nak publickan gambar budak tu.

Ingat, sekali kita aibkan orang, sepuluh kali Tuhan boleh balas.

Dan tidak semua mereka yang wise selalu melakukan tindakan yang wise juga.

theblabber: Was hoping komen aku ada respon dari penulis blog tersebut, tapi hampa.

4 comments:

Anne M. said...

tak pasal2 org tu femes

theblabber. said...

mmg glamour. pengacara tv kesukaan ramai. ;)

nottingham said...

auntie ada tulis comment kat situ juga. was hoping dia faham and ignore je semua tu. betul gak awak cakap tu miezi. mungkin dia rasa dia glamour, he can do anything.

thegossiplounge said...

aku rasa childish la nak backfire org ni. kalau being defend to oneself tu aku stuju. tp klu nak kutuk2 balik. emmm childishhhh!