20100804

# Empat belas.

Interview.
Berikut adalah pengalaman benar seorang kawan menemubual jobseekers, lepasan universiti.

Lawak 1.
Kawan : if i would ask u to rate your english proficiency, what level u are (10 is the highest)?

Apek (confidently) : 1,2 ,3,4.......counting until 10.

Gila lah. Orang suruh rate English, dia pergi kira satu sampai sepuluh. As per my friend "dalam CV bukan main tulis English native speaker".

Gila ar. Aku yang dengar kawan bercerita boleh berdekah-dekah, apantah kawan yang dok menginterview tu.


Lawak 2.
The same kawan sent an email to this minah to attend an interview. And guess what the minah replied?

Dear ms. Sazzy Falak
May i know whether you provide any transportation to coming to the interview?


Pengsan dowh budak-budak sekarang! Mana agaknya yang ajar dia demand macam tu.

Haishh.

theblabber: Susah la ni nak dapat keje, jangan dok memilih-milih (or demand yang bukan-bukan. Ahaks!!)

11 comments:

Anne M. said...

mungkin maksud dia nak tanya ada tak public transport yang boleh ke sana..

agaga

R.S.A.L. said...

resume itu mungkin telah di copy paste dengan jayanya..(refer kepada: English native speaker)

hee~

Afida Anuar said...

aduhh macam-macam karenah budak2 zaman sekarang nih...kita dulu takde pun mcm tu kan miezi? hehehe

en_me said...

nama penginterview pown glemer uoolss - miss sazzy falak? ahaha..

theblabber. said...

anne..
mungkin juga,tapi jauh naa melencong.

rsal..
haha. mungkin juga. i did the same, but altered sikit2 accordingly.

afida..
haha..cara fida cakap terasa saya dah tua pula.

en_me..
nama samaran bro. mestilah nak glamor. hahaha

Nadro said...

cari pengalaman dulu..lps tu baru demand lebih2...hehe

AEDA said...

ni mesti minat sazzy falak ni :P

theblabber. said...

nadro..
agreed bro!!

Aeda..
cantikkan dia? ;)

SUXX said...

hahaha sengal btol. tp benda ni mmg banyak terjadi.pelik kan?

monica said...

hahahaha..mcm2 perangai lepasan u skr..pemilih btl..

hans said...

hehehehhee
lucu juga
tapi memang sekarang penguasaan BI kurang sikit
aku pun lebih kurang jer
hohoho

P/S : Dah 3 Kali Dah Macam Nih! Kalau Kali Ke-4 Macam Mana?