20100924

Blog Best # 3.

Untuk blog best minggu ini, pemiliknya jatuh kepada Cik Markonah. (poyokan, macam ada orang lain kesah nak umum2kan macam pemenang Grammy?)

Ada beberapa perkara yang buat aku suka blog Konah ni.
1) by far, aku tak jumpa lagi entry-entry dia yang di copy paste dari mana-mana majalah, soratkabar etc untuk dibuat entry just for the sake of mengupdate blog 5-6 kali sehari dengan harapan akan jadi kaya raya dengan Nuffnang.
2) tulisan dia deep dan paling penting ikhlas. What I mean ikhlas is that she write from bottom of her heart, throw everything out and just write what she feels to write.

Entry Konah yang paling aku suka ialah entry pasal takdir tuhan kita takleh lawan . Cara dia tulis bijak dan aku rasa sedikit menyentuh perasaan. Tulisan haria daripada pengalaman sendiri (atau orang lain) memang superb dan biasanya 'sesuatu' (Teringat dulu seorang kawan menang pertandingan English essay sebab cerita pasal kehilangan ayah yang terkorban bila planenya terhempas kat Sabah dulu)

Ok, itu saja blog best minggu ini. Blog sape pulak la yang aku suka minggu depan ek.

theblabber: Cepat je dah 2 minggu raya.

8 comments:

kakchik@ella said...

one good thing about u, when u say best .. means best. Good. I trust u. jap lagi nak p parking kat situ.

♥CIK SHA♥ said...

memang best!!saye pun suke care die tulis..telus..dulu pernah buat review pasal blog die..masa tu saya orang ke doploh lebih kot yg sebok ikut blog die..hoho..

cik markonah said...

OMAIGODDD...!!!!!

*pengsan keluar buih kat mulut*

A E D A said...

errr 2 minggu puasa? qada' puasa ke ? :P

theblabber. said...

kakcik..
ye, sila percaya cakap saya..haha

ciksha..
kan? bagus dia tulis

cik markonah..
simbah2 air kasi bangun dari pengsan

aeda..
nampak je ko kan? haha..dah repair dah. tq anyway :)

SUXX said...

aku pun skrg ceduk idea ko cari blog2 best2.haha.

Penat dengan org2 yg merasakan dirinya otai, jd skrg start mencari muka baru.heheh.

Siti Nornadiah said...

cb bc blog obefiend..:)

theblabber. said...

tu pasal. mari mencari blog2 baru yang menulis lagi baik daripada otai-self-proclaimed sekalian.