20100909

Hari Raya is another cuti awam yang semua orang balik kampung dan makan sedap-sedap sambil borak-borak dengan sanak saudara yang jumpa setahun sekali.

Ada siapa-siapa yang sini don't really do raya? For you, raya is just another public holiday.



Angkat tangan.

Ok, nampaknya takde yang sekapal dengan aku dalam escapism tahun ni.
Bye.

theblabber: Perempuan Cantik punya tempeyek adalah yang paling terbaik di dunia!

14 comments:

meriahceria said...

erm, dgn erti kata sebenornye, this raya thn ni, tak semeriah thn2 lepas maybe akak makin kuat la kot...aiyak

Suara Kalbu said...

Salam Lebaran untuk sahabat.

Umur dah banyak ni, raya maybe hanya best pada budak2 la kut. Semangat berhari raya tu dah tak macam dulu sebab gotong royong keluarga menyediakan juadah dah tak macam dulu-dulu.

Sekarang kuasa duit dan jari tunjuk2 boleh settle semua masalah persiapan raya. Ziarah menziarah pun dah jadi mcm hambar.

Jangan tak tahu, ada anak2 dari kalangan saudara mara yang bila kita bertandang ke rumah mereka pun, tak keluar2 dari bilik sampai sudah. Setengah tu leka tengok TV. Hilang sudah spirit beramah mesra.

Anyway nak ucap selamat berhari raya untuk awak di perantauan. Ampun kalau selama di alam maya ni cakap2 saya ada membuatkan awak kecik hati. Ceria2 selalu ok. Takmo sedih2 ok heheheh

theblabber. said...

selamat hari raya juga!! tak sedih la, saya dah biasa. raya kat mana-mana pun sama je :)

hati-hati balik kampung nnt ok.

LiFe KaMi said...

Dulu masa kecik rasa seronok giler raya..
da besar bujang.. rasa seronok juge tp tk rasa sgt.
Da kawin rasa excited balik..
nanti ade anak lg ler nak raya..hehe
Selamat hari raya..

saya; AISA. said...

bila umur dah meningkat, yes i admit. cuti raya hanya cuti awam yang men-delay-kan dateline assignments muahahaha. balik cuti ni pun cuma excited nak balik rumah jumpa mak ayah je. =.=

selamat hari raya. sorry kalau pernah terkasar bahasa. ^^v

♥CIK SHA♥ said...

selamat hari raya..^_^

Benedict Bernard said...

yeah! me too. to me raya is just another holiday. seldom go visiting sebab boring tiap rumah akan offer lauk yg sama, topic yg sama bla bla bla..

tapi normally i try to go a few good friends house but not on the same day.

kin said...

Saya! ( tgh tangkat tgn tetinggi)

Baju & kasut raya pun tak beli.... tapi saya suka tempeyek. (tetiba)

cc said...

sy simpati dgn kamu sbb tak meraikan hari raya...
mungkin kamu ada alasan tersendiri, tp pd sy..raya setiap thn sgt bermakna

slmt hr ry, maaf zahir batin

Kap said...

ok, selamat raya.
kau pun berhati hati juga, ok.
kemaskan rumah.
rumah yang kemas mampu menghidari kecelakaan.
pandangan ikhlas dari pembaca oversea :)
salam.
peace.

Aku Bukan Manjer said...

Assalammualaikum,

Encik the blabber,

EId mubarak ya sahabat =)
Takper, tahun depan kalau panjang umur saya pasti kamu akan lebih bergembira beraya di tanah air...
(relevant ker ucapan ni??)

Neway, raikan dengan penuh kesederhanaan itu lebih baik dari yang berlebih-lebihan.

Kasik enjoi ya! Rawks di pg raya mungkin?? ;)

Hazelsyd said...

hi miezi,

ok i angkat tangan halfway eks..hehe..nanti dah dapat confirmed date nak balik mesia, bagitau eks

ryann said...

salam aidilfitri, mizie. maaf zahir batin

AiMi D said...

selamat hari raya =)
hahaha i remember that u pernah write about ur 'raya'

* knp susunan kata maaf tu salah tempat dgn zahir ? --> maaf zahir batin

** selamat hari raya & MAAF ZAHIR BATIN =)