20100823

# Dua Enam

Abi wa Ummi.

Dear Lelaki Macho and Perempuan Cantik,
Happy 29th Anniversary.


Thanks for the time you devoted and the love you showered.

Anyways, this is one punchy story of ibu bapa and kita (anak-anak). A good adaption from Shel Silverstein’s 'The Giving Tree'. Enjoyss uols!



























Kids, love and appreciate your apple tree!!

Apapun, wish me luck for the final presentation, peeps!!

theblabber :Teringat pesan sorang pakcik ni "bini hang boleh cari, tapi mak pak tu je lah satu-satunya. tsk tsk

11 comments:

♥CIK SHA♥ said...

uhuk..sedih lak..thanx for the reminder..^_^

Fyza d.Hana said...

~da tau citer ni camner n selalu baca.. tp setiap kali baca.. mesti sedih.. huu..~

~for ur abi n umi,
hepi anniversary..hehe~

~for u,
good luck! ~

Anne M. said...

betul.

Sidratul Muntaha said...

good luck!

vict said...

sebak baca citer ni... pusing2 kot mana pun, akhirnya kita kembali ke tempat asal kita jugak...

all the best.
good luck for ur final presentation.

tengku_fir21 said...

huhu..ader isi penting yang simbolik

Afida Anuar said...

Sedih weh...

ok miezi, cuti nuzul quran ni aku balik kg...serius!!...aku rindu sangat2 kat depa..dan aku tau..depa pun rindu sangat2 kat aku...

**~BukuHati~** said...

Sebuah kisah yang agak sedih dan terselit nilai moral utk dinhayati bersama. Betul la orang cakap. Kalau anak nak apa, mak ayah sanggup korbankan apa saja untuk penuhi keinginan anak-anak. Tapi anak-anak je belum tentu lagi dapat korbankan untuk mak ayah ke tak. Tsk...tsk.. T_T

theblabber. said...

mana2 yg baik tu, sama2 jadikan panduan..hehe (cakap cam bagus lak kan)

tengs everyone!!

Anonymous said...

mohon kebenaran untuk save that story dan share dengan orang lain

::cikserai:: said...

sebak..