20100927

Soalan #1.

Bila seseorang dok cakap "dunia ni tak adil", siapa yang disalahkan sebenarnya eh?

12 comments:

nitestalker said...

siapa dipersalahkan? tetap orang lain dan bukan diri sendiri...tak caya tanya aku...hahhaha

meriahceria said...

orang lain sebab org lain yg bersalah...ayat klise

ayydan said...

Bila berckp tntg dunia yg xadil, maka dia refer perkara itu akan dunia..siapa yg menghuni dunia? Sudah tentulah manusia. Maka, apa yg nak dihairankan, Manusia mmg takkan pernah berlaku adil sesama manusia..tu lumrah kehidupan..keadilan mungkin boleh dituntut di sana nanti =)

kakchik@ella said...

i think situation. to b more exact y not tnya org yg brckp tu?

theblabber. said...

sampai bila-bila pun masalah takkan selesai bila kita dok tunding jari kat orang lain kan?

A E D A said...

ye, satu jari menuding ke arah org bermakna lagi empat ke arah kita :) so betulkan diri sendiri dulu. Tuhan ciptakan smua benda adil, bersesuaian dgn apa yg patut.

o kambeng hitam o said...

Tu nak salahkan Tuhan la tu. LOL. sikit punya berani ea?

vict said...

maka jadilah mcm lagu bangau oh! bangau... ko salahkan aku, aku salahkan ko...
bangau tuding jari kat ikan, ikan tuding ajri kat rumput, rumput pulak salahkan kerbau (blablabla) lagu tak selsai-selesai...
nasib baik ada watak ular yg terus mangaku kelemahan diri utk tamatkan lagu... kalau ular pun tuding jari kat benda lain, sampai kesudah lagu tu tak akan tamat... sila haribulan dgn nama kita sekali tersenarai dlm lagu tu...
moral dari lagu - akui silap, selesailah masalah....

apa2 pun, tidak akan ada yang lebih adil berbanding Allah...

saya; AISA. said...

diri sendiri. :)

Ann said...

bunyinye mcm slhkan tuhan...

theblabber. said...

ada je yg salahkan Tuhan kan. truth hurts, tu sebablah kot salah-menyalahkan ni tak berkesudahan.

tintasutra said...

time tak waras: sume org - satu dunia yang salah
time sedar diri: aku le kot! konfem aku sendiri.