20101014

Blessing in Disguise.

Segala yang dihasrat
tapi tak didapat
adalah nikmat
yang paling padat.
A. Samad Said.
Nikmat


Walau sedikit sakit, sabar itu pasti ada ganjarannya.

7 comments:

nabil said...

insaf sebentar. tapi kadang kadang, bila terlalu mengharap, mulalah fikir yang bukan bukan. itu aku lah tu. orang lain tak kott

unicorn said...

nice words by samad said...thanx, bro..

fatin sulaiman said...

padat dan penuh makna. fatin sangat suka! insyaAllah... sesuatu yg sangat istimewa bermula dengan sebuah jerih perih~ amin...

conteng conteng said...

Memang padat. =)

saya; AISA. said...

"hidup ini kita mendakap kepalsuan"

can't really remember the exact sentence dari a samad said tu. aku sukakannya anyway.

theblabber. said...

ada satu lagi puisi pak samad yang best. jap aku buat entry.

haha

SiBuahCeri said...

Sooo TRUE...tp aku sendiri pn selalu alpa dgn kenyataan ni..huhu

0h,lupe perkenalkan diri...

hai,aku siCeri..hrp xmengacau kat cn..hehe