20101017

KL lah sangat.

Rasa macam lawak pula bila orang kampung, mengampungkan orang kampung yang lain.

Aku yang lahir dan membesar kat Kuala Lumpur ni pun tak berani nak secelupar (or maybe se'tak sedar diri') macam tu.

Sebab aku sedar. Aku juga punya kampung.

Kampung Kuala Lumpur.

Cool huh?

theblabber: Biar lah kampung, tapi bercakap guna otak. Baru lah kampung with class.

13 comments:

Chooyaya! said...

:D

kin said...

ini pasti kes 'kampung' lain-lain nih ek?


Kat kampung i semua orang speaking London u...(mengada, kan.. ) lol

tengku_fir21 said...

kl mula dari kampung

theblabber. said...

second kampung i kat edinburgh..*petir memanah diri*

DrSam said...

kampung kawan you tu memang KL kot :)

theblabber. said...

haha..i tak kan se'daring' ni kalau i tahu dia bukan dari KL :)

F A R Y N said...

selalunya yg ckp mcm tu mmg manusia yg tak sedar diri :)

Maya Ariffin said...

Nak tambah perisa sket...

bila sebut pasal kesusahan budak nak belajar belajar dalam bahasa english mesti kaitkan dengan budak2 kampung. bila cerita pasal subsidi kerajaan, tang2 perlu belas ehsan, hidup susah, sebutnya pun orang kampung gak...dem!
Orang kampung pun ada initiative untuk belajar thau! and orang kampung tak hidup mengemis thau mengharapkan ehsan semata2.. usaha usaha usaha.. + kes bunuh diri banyak kat kampung or kat bandar? Dem lagik skali..

Sentap thau I dan orang2 kampung I!

Tumpang lalu.....

saya; AISA. said...

orang kampung cool ape.

W. Hidney said...

very true

AZAD said...

Kampung atau bandar, tak jadi hal.
Yang penting pembawakan diri. Pandai2 la bawak diri bermasyarakat. Bahasa tu pun kena jaga juga. Kita orang melayu, masih tetap melayu yang tinggi adab, bahasa dan budaya.

aznee yunos said...

bila raya orang kampung la paling cool sekali sbb leh feeling2 d perantauan walaupun campus ngan umah 2 jam perjalanan kan. x lah sehebat mcm kamu kg kat edinburgh huhu~

theblabber. said...

hahaha. oh, rindu kampung yang itu.