20101003

Rejeki.

Tadi saya sudah applied kerja dekat beberapa buah company yang aku kaitan dengan study saya.
Saya tidak mengharapkan apa-apa miracle, cukup hanya menyedapkan hati agar tidak rasa bersalah dengan tidak berusaha.

Saya berpegang pada satu- rezeki bumi Tuhan ini luas. Dimana ada kemahuan, di situ ada jalan.

Buat apa nak iri hati dengan rezeki orang lain kan, kalau kita juga punya 'bahagian' masing-masing.

Cuma bila dan bagaimana, hanya Dia saja yang tahu.

Senyum.

theblabber: Miracle never happens to me the way I want it to be.

12 comments:

cik markonah said...

yeahh...yang penting kita usaha...doa dan percaya pada rezeki...=)

*tepuk tepuk blakang blabber*

saya; AISA. said...

keep moving forward.
rejeki ada saja. :)

Afida Anuar said...

InsyaAllah..doa yang terbaik utk kamu miezi...

never give up on a miracle;)

vict said...

betul...
memang dah ditentukan, ada bahagian utk orang, dan ada bahagiannya untuk kita...
yg penting - usaha ...

semoga esok membawa berita gembira untuk mu...

Syima Emi said...

jgn takut nak plan.. kerana hanya Allah yg tentukan.. :)

najihah sahami said...

yerp...setuju...semoga rezeki untuk kamu terbentang luas dear!!

tengku_fir21 said...

masih tunggu rezeki...

theblabber. said...

tengs, all
;)

theblabber. said...

haha..dan aku dituduh katak bawah tempurung kerana tidak mengambil tahu halnya.

*gelak pusing-pusing sampai tak larat nak bangun*

apakah?

tintasutra said...

salam bro, never deprive urself of trying. once u have done ur best, it's time Allah does the rest. insyAllah! and oh! gd luck!

AZAD said...

Takpe, rezeki mana2 ada.
lambat atau cepat je.
Kalau lambat buat keje apa2 dulu, at least ada sikit duit poket nak mulakan hidup baru nanti.
Sebab nak keje banyak pakai duit especially bab2 baju, office attire.

theblabber. said...

tak best kan keje kena pakai smart2.