20101214

God doesn't always answer your prayers with "Yes" or "No." Sometimes, the answer is "Wait- Amanda Adriani.

Bagaimana ye rasanya nikmat bila setiap yang diminta, kita terima?
Tapi kalau semuanya kita punya, hak orang lain itu pula di mana?

Tuhan itu Adil, bukan?

9 comments:

Shafa said...

suka entry nie....^_^/

Peminat Katie Holmes said...

i still remember your comment about that phrase

"kalau semua kita punya, hak orang lain pula di mana?"

theblabber. said...

shafa..
tq :)

PKH..
bro,itulah ayat yang saya gunakan utk stay positif. haha ;)

hope it works for u,too!!

A E D A said...

:)

vict said...

ya... nasib, rezeki tak akan selalu sebelahi kita.. tapi syukur tu tetap kena selalu...

bahagian untuk kita tetap ada kan??.. syukur Alahamdulillah...

tintasutra said...

salam, nak pulangkan paku buah keras. now that u know how i look like, masih nak kawan dengan saya?
anyways, tuhan tahu apa yang kita perlukan, bukan apa yang kita mahukan. and dia maha adil.

theblabber. said...

aeda..
=p

vict..
tq bro. I think ayat ni pun i got somewhere from your blog.

tintasutra..
pakcik, I befriend dgn org bukan judge pada rupa. saya juga serba kekurangan.

cikin said...

I like it.
curi boleh?
untuk tanam dan semai dalam otak.
supaya lebih positif!
sebab terlalu banyak konflik dalaman diri ni.Hehe.
:)

theblabber. said...

cikin..
my pleasure :)