20110222

Tanda Tuhan Sayangkan Kita

Kecewa,
Sedikit tanda tanya.

Cuba positif kan diri,
Rasa kecewa datang bila aku bandingkan diri
dengan mereka yang lebih hebat
di luar sana.

Syukurlah, wahai diri.
sekurang-kurangnya masih punya tangan
untuk menadah doa
kepada Tuhan Yang Maha Mendengar
Sesungguhnya Dia lebih Mengetahui.

7 comments:

sarah said...

salam...
sesungguhnya nasib manusia memang berbeza...
percaturan Allah s.w.t sudah cukup cantik dan sempurna bagi setiap makhluk-Nya...
jangan bandingkan diri kamu lagi ya...

p/s : maaf... menempel lagi disini... :)

theblabber. said...

sarah..tak perlu minta maaf kerana "menempel". kehadiran anda amat saya hargai dan alu2kan :)

Putri_Aizat said...

setiap yg berlaku ada hikmahnya...

so tunggu hikmahnya...pasti ada...

Afida Anuar said...

Aku pun kekadang macam kamu jugak...suka banding dgn orang lagi hebat, pastu kecewa pasai tak hebat...padahal Allah kasi hebat ke tak kat kita, sebenarnya itulah yang terbaik utk kita..

baru nampak bila dah tua ni, dulu2 time tak baligh lagi tak nampak..huhu

theblabber. said...

afida dan putri aizat..
makaseh kalian. hihi :))

kakchik@ella said...

Yg lebih hebat tu pun ada kekurangan dia gak. kita je tak tau.

Pe kata bandingkan A dgn A. Bkn A dgn Z. Jauh bezanya tu.

tintasutra said...

salam blabber. that's so touching - terutama kepada mereka yang mahu berfikir dan muhasabah diri.