20110304

Apa sebab kau berkawan dan kenapa mesti malam Jumaat?


Bila sebab kau berkawan, hanya untuk
a) mengisi waktu bosan
ataupun
b) menemani dikala sepi sebab laki/wife kau takde kat sisi
ataupun
c) Booty call
ataupun
d) dikala sesak sebab takde duit nak berhibur

percayalah, the so-called persahabatan tak kan kekal lebih dari 2 minit sekadar kawan tenggelam timbul.
Gambar hiasan yang dicilok dari sini berfungsi sekadar penghias entry.

And trust me, I have never interested with temporary relationship,let alone reasons to be my company are as listed above. Aku lebih rela berkawan dengan beruk.

Kau pergi ambil cermin, dan tenung lama-lama. "Orang" dalam cermin itulah sebaik-baik kawan. Kawan susah senang. Kawan yang takkan disappoint kau, but if he did, you, yourself will be responsible for it.

Sekian, bebelan malam Jumaat. Selamat ber"ehem ehem", have a blast.

theblabber: Based on tajuk entry kat atas tu, aku yang tak berapa pandai agama ni tak jumpa pula hadith yang kata sunat berjimak malam Jumaat. Jadi, betullah kot ianya hanya satu taboo masyarakat Melayu, bukan Islam yang unjurkan. Correct me if I'm wrong.

2 comments:

afrohead said...

tak payah tunggu mal;am jumaat pun tetap dapat pahala. ibadah tu (kalau dah kawhsin sahaja ya)

Zulfikar Hazri said...

betul, mlm jumaat takdanya beze dgn malam2 yg lain.. masyarakat melayu banyak melakukan bidaah dalam agama..

hehe, kawan aku yang betul ada la dalam segenggam tangan.. tapi kat FB..ada 500 org.. patetik...