20110323

A kind reminder.

Let's polish up the rusty mind.

Kalau anda membeli belah di Amazon.com, dan anda pula berada di Malaysia, sila lah jangan opt for "Expedited International" shipping. Takde bezanya dengan normal shipping as they arrived at the same time. Sama lambat. Yang bezanya buang duit je 40dollar untuk delivery 2 buku ni, which kalau normal shipping 20dollar je. Konon kalau expedite boleh sampai dalam seminggu. Tapi haram.

Dah la sampai lambat. Kena ambil pula parcel ni kat pejabat pos atas alasan- tak muat masuk peti surat. Arghh, tak boleh terima akal alasan Pos Malaysia. Mati2 aku ingat pasal kena charge VAT ke apa, rupanya sebab peti surat rumah aku kecil sangat.

Oh VAT tu apa? Nah baca sini. Aku pun taktahu nak elaborate camne.

Damn it. Aku rasa researcher(s) should include in their list that sakit gigi is one of the factor that contribute to Irritable Male Syndrome (IMS). Too much anger today. Haha

Apapun adik-adik, ingat pesanan abang blabber (tak glamer langsung nama) ni- Jangan sesekali amek expedite punya shipping. All you need is a little bit of patient. (sambil memadankan diri sendiri yang tak penyabar).

Asobruminal iman.

Good night. Tidur ketat!

theblabber: Memanglah shopping is the best therapy, lepas tu dah pokai, macam mana nak happy?

6 comments:

SHIMI said...

Tima kasih pesanan masyarakat tu..

Macam familiar je masalah tu dengan saya...

theblabber. said...

abg shimi..
tak senang duduk selagi tak dapat. hari2 dengar motor posmen dtg, meluru lari keluar. tapi hampa bila dinanti tak kunjung tiba.

Haha

afrohead said...

kau duduk apartmen ke bro? kalau duduk rumah sebijik memang melampau la posmen tak hantar sebab peti surat kecik. bukannya tak boleh letak depan pintu.

Paksu said...

why do you need this book? practically ko punya knowledge dalam area ni dah boleh tulis buku tu huhuhu...

theblabber. said...

anas..
posmen tu mmg tak boleh pakai. selalu tertukar surat dgn orang belakang lorong.

paksu..
you are mocking me, aren't u? Damn!

My Aisy said...

yup...asobrulminal iman...

em..masa shoping tu kan rasa bahagia jek...terapi lah tu...

pastu bila kayap...diam2 sudey...