20110322

Sila behave.

I seriously in need of this toothpaste by now. Can not tahan anymore. The gum is terribly throbbing. tsk tsk

Hari tu the dentist cakap aku kena buat root canal. Lepas root canal tu, kena buat crowning pula. Tapi aku tak nak sebab ada kawan aku tak sempat buat crowning, root canal dia dah pecah. Tak ke membuang duit tu? Almost RM1500 kot semua kos nak buat natang haram ni. I am no old money lad.

Jadi, instead of membuang duit, aku try ProReflief ni, and it works!! No more sakit gigi. But now it seems that I really have to depend on the ubat gigi only-for the whole entire life. Mengada dowh gigi ni. Ubat gigi murah dia tak layan. Damn it.

Oh gigi, sila behave. I still need you.

Sekian entry yang entah apa-apa ketika tengah sakit gigi.

Yang pasrah,
theblabber.

7 comments:

Suara Kalbu said...

Ya, gigi awak tu memang taste nya sangat tinggi :-).

Mahu yang mahal-mahal supaya ia tidak merajuk lagi hihihii...

syamimi fatin said...

ubat gigi ni mmg mhl... dn jadi kalu pg jumpa dentist, mmg kena sediakn duit yg byk,kn? mmg kaya dorang ni

Hann said...

Kite dah buat root canal treatment.. selamat gigi.. menten cantik je bila senyum .. :))

er.. i kena 250 ja.. untuk 3 kali treatment. meh buat kat sini meh..

btw, tak mau buat pun tak pa, cabut terus. senang cerita.

athirah_trah said...

ubat gigi x kn membantu lama...sekadar ilangkan sakit je, tpi gigi y sakit tuh tetap akan ada kat situh...

treat da tooth

theblabber. said...

suara kalbu..
itulah mengada giler.

syamimi..
ya. dentist can really makes money nowadays. mari jadi dentist.

Hann..
that is super cheap. buat kat mana? root canal tak tahan lama kalau tak buat crowning tu.

athirah..
yup, betul sekali.

A E D A said...

dr gigi memang! haha. haritu gi cuci gigi patut kena rm60 tp sebab tanye dia satu soalan die charge rm80. dangg!~

btw should try kumur2 guna air gamat, sgt berkesan :) tp ye lah, ade duit better pg bagi dr gigi lah kan :P

theblabber. said...

aeda..
i went to a dentist to tampal gigi. then i asked him to cuci. while cuci the gigi, he detected my swelling gum. then he did some x-ray. then i asked him lotsa question (ambil kesempatan knowing that i'll be charged for the consultation fee), to the extend that I think i can be a dentist (it just i need to do some hand on practice) and guess what, it's cost me exactly RM200. Dang!!

Air gamat? Really? Tq for the recommendation. Will surely try.