20110421

Concern atau menyibuk?


Kawan aku masa study dulu email, tanya how am doing, dah kerja ke, etc.Aku suka baca email dia, pasal dia kelakar. Tapi, aku macam taktahu nak buat apa, neither to reply nor to delete the email. So let it be lah, nanti esok2 aku reply.

I know the friend being concerned, but I just don't feel like telling anyone how "kurang best" life treating me now. For some people (especially those who are 'emo-inclined') they might find the email rather "busy body" walhal tujuan pengirim sekadar bertanya khabar dan cuba untuk 'keep in touch'.

Undeniably, too much of concern(s) can sometimes be smothering, kan?

Aku bercakap ni based on my personal experience. Niat aku betul2 concern, boleh pulak disalah tafsir sebagai menyibuk. Orang sebegini, aku personally rasa beliau sorang yang bercita2 untuk menjadi public figure (kalau tak percaya, pegi tengok gambar kat FB dia. Sure got gambar pose berangan jadi model), that everyone is keen to know about their life. I mean, why don't you look things on the bright side. It somehow shows that someone is missing you, no? Best apa ada orang rindu. Yang tak best ialah bila merindu pada yang tidak merindui.Ok,melalut!

Apapun, nantilah Hafsa, I know you're nice. I sure will reply whenever I feel calm about it. I believe, orang UAE is not another typical auntie2 takde life yang asal boleh nak tahu hal orang lain, right? Oh ya,  I miss you lah!! Haha

theblabber: Ada classmate dari India yang kerja dengan Petronas (why Petronas, why? Apa kurangnya aku ni ?*mode tak sedar diri menjelma*) ajak jumpa. Aku bagi alasan aku away sekarang, tengah melawat sedara mara kat Singapore. (Singaporelah sangat. Hakkkpuiithhhh!!)

12 comments:

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

concern is good.


can this smile of mine make you smile too ?? :)

hanaahmad said...

heh, aku mengalami pengalaman yg sama. ade sorg kawan yg terlebih concern ni buat aku jd rimas. sibuk bertanya itu ini smpai aku rasa tak perlu kot nak tahu semua. itu bkn concern but itu busy body! huh~

Mehmed Nouri said...

lain orang mungkin lain cara..eh?

Zulfikar Hazri said...

eheh...reply email dia tu.. tang mana tak suke, divert gi cerita lain...sian dia tertunggu2...

theblabber. said...

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ..
=)
p/s:cantik font tulisan ni.

hanaahmad..
concern sikit2 takpe.tanda kasih sayang sorang sahabat. Hehe

mehmed..
rambut sama hitam ek

zulfikar..
nanti aku fikirkan cara2 nak divert.mungkin dgn mengajak beliau bercuti ke Malaysia kan?

VFN said...

hi,

SK ujan?
kalau tak ujan jom dating...



hahahaha

My Aisy said...

concern tu ok lah..
klu bz body...tu hampeh namenyer...

♥CIK SHA♥ said...

kalau org tu dah lama tak kontek then tetibe kontek dan tanya mcam2 maknanya die rindu kat kite @ may be ada hidden agenda..erk? hehe..

Kap said...

kan aku dah cakap, dude.
FB sucks.
hahah.

-HanaMichi- said...

ahhaha..alasan mmg gempak weh..

concern(s) is annoyed!

theblabber. said...

VFN.,
Hari ni nampak gaya macam panas terik. Rain check,aku alergik jumpa pompuan cantik

aisy..
it depends kan :)

ciksha..
bersangka baik selalu untuk kesihatan tubuh badan.but u maybe right, too. hehe

kap..
suck if only they're suckers..LOL

hanamichi..
nasib baik tak cakap aku kat India kan? i appreciate every concern,it shows "masih ada yang sayang".

A E D A said...

sep! kita sama lah, suka bagi alasan bila org ajak jumpa skrg. hahah :P

btw, some people might concern with honesty but some just concern sbb ade udang sblk mee. I've been there once...skrg lbh berhati hati. huu