20110419

Tidak menjawab soalan.


Aku kurang pasti kenapa most of ladies (bukan semua) suka jawab "jeles lah tu" over something yang against their preference or liking.Contohnya macam kat bawah ni,

Junid: Aku tak faham kenapa ada orang mesti terjerit-jerit macam orang gila bila tengok Anuar Zain menyanyi.
Melah: Kau jeles lah tu.
Junid: ??
Payahlah kalau semua soalan dijawab macam ni.

Takde kena mengena kot jawapan tu dengan soalan aku. Jawapan sebegitu layak diberi kepada ayat soal yang berunsurkan kondem atau iri hati,obviously.

Daripada jawab "jeleslah tu", baik jawab kau pun "tak tahu" kerana bila dah tuduh orang lain jeles dengan kesukaan kau, nampak naa losernya diri itu.

After all, perlukah nak jeles dengan Anuar Zain?

10 comments:

kakchik@ella said...

ya betul. apa brg nak jwb jeles sdgkan dlm hati hnya diri sendiri yg tau.

Adik blabber, tlg email alamat. Minyak serai wangi sudah menunggu.

Muhaimin said...

Rasanya ada segolongan lelaki, pakai jawapan yang sama juga (bukan semua) hehehe..

Mat said...

orang selalu jeles juga bila wa buat rambut cacak-cacak. kih kih kih

atoyis said...

ahahahha..tak pernah la pulak guna 'jeles la tu..'

afrohead said...

defensive. (lagi-lagi kalau pasal Anuar Zain)

s.u.h.a said...

aku suka anuar zain :)

! Sam Posmen ! said...

baik sikit. anuar zain skandal aku kot. ek? sesak nafas!

T said...

I selalu jawab "They're just jealous" bila kena kutuk especially on things I could care less about.

marini malas login said...

I think ramai penyanyi dah berubah kecuali Anuar Zain ini. uhuhuhuhu.

Lagu2nya, lenggok suaranya, penampilannya seperti masih yang sama dengan Anuar Zain 10 tahun lepas. kalau ada perubahan pun rasa cam kecil sgt.

Kalau dalam IT industry... Technology 'Anuar Zain' sudah tidak lagi relevan di zaman ini. uhuhuhuhuhu.

No offense pada yang minat Anuar Zain. Tapi as Ebiet G Adi penah cakap, "pengulangan yang berkali-kali boleh mendatangkan kejenuhan". huhu...

Hey TheBlabber, I cant understand either why kena menjerit2 jumpa Anuar Zain. huhu...

theblabber. said...

Kata2 Ebiet G Adi memang terbaik!!