20110615

Shhhhh..


"Banganglah hospital ni. Dah dua minggu tak siap-siap lagi blood test result aku"- keluh Aziz di Facebooknya.

Dan kemudian Azizah, sahabat Aziz menulis "mungkin blood test tu discover kau ada penyakit apa-apa yang menyebabkannya delay?"

Thanks to Azizah for being hmm...friendly (??) and concern. But to say something that could make Aziz feels uneasy for the thing that he's been nervously waiting for (which in fact makes him more nervous),is something that Azizah shouldn't do in the first place.

Betul kena berfikir secara realistik (Azizah might be right), but if you have nothing better to say, it's best for you to shut up.

Dan semalam Aziz dah dapat result blood test tu. Alhamdulilah semuanya ok.

8 comments:

kakchik@ella said...

ada masanya berdiam lebih baik dr berkata-kata. sib baik aziz tak da pe2 eh. Alhamdulillah ..

Zoe said...

nakal sungguh azizah tu ye.ekekekk

anne jasmine said...

ye sgt setuju.. :) lebih baik diam dari wat org x tenteram... huh

Lady RaRa non-illuminati said...

manusia ni kadang-kadang nampak pandai

sekolah tinggi, degree holder

rumah besaq, keta besaq

tapi common sense kelaut..

A E D A said...

blodd test utk report duty? good luck :) I'm still waiting mine... hmmm

*hai azizah :)

aLy said...

kejam gilak ayat dia

afrohead said...

azizah hanya bergurau. mungkin..

Ann Ishak said...

fikir sebelum berkata2