20110613

Sekufu.


Fauzi (bukan nama sebenar): Eh, kau free hair tak depan abang ipar kau?
Fauzi: Direct kan soalan aku? Hahaha..
Fauziah (bukan nama sebenar juga): Haha. It's ok. Tak,depan dia aku cover.
Fauzi: Ooo
Fauziah: Kau pakai seluar pendek atas lutut tak kat luar?
Fauzi: Hahaha
Fauziah: Direct ka soalan aku?

Fauzi diam. Fikir nak jawab macam mana.
Fauzi: Hmmm..Pakai. Aku pakai, tapi tak selalu. Pasal kaki aku kecik kan?


Payahkan jadi Fauzi. Kadang-kadang Fauzi pun tak tau nak cari gadis yang macam mana. Tapi Fauzi rasa between dia dengan Fauziah dah sama-sama good looking,kira sekufu la tu kan, tapi tulah, it seems Fauziah deserves someone way better than him. Fauzi doa qunut pun masih refer pada buku "Panduan Mengerjakan Solat Fardhu". Pathetic!

Tapi Fauzi percaya ada sebab kenapa Islam galakkan kita cari yang sekufu dengan diri kita.

"Tengoklah macam mana. Biar masa yang menentukan",keluh Fauzi dalam hati sambil mengambil towel nak pergi mandi.

11 comments:

Cik Nera said...

ini cerita pendek yang terlalu pendek ke? :P

Kap said...

kembali dark ini blog.
aku suka.

missSenget said...

moga fauzi dan fauziah dpt ending yang best..

SUXX said...

susah kalau jd lelaki perfectionist ni. selagi kita rasa kita tak layak n cukup selagi tulah takut untuk memberi dan menerima.

afrohead said...

aku suka soalan Fauziah.

ANYSSADILAHLAH said...

mungkin fauziah akan jadikan fauzi seorang yang baik. kalau bab ni sekufu.. nnt ada 2 golongan lah dekat dunia ni.. sapa nk pimpim orang macam fauzi kann?

A E D A said...

plz watch this

http://www.youtube.com/watch?v=6WCcOHJ61jw&feature=player_embedded

I dont know why am i suggesting the song for this entry, tp tgk je lah :)

anne jasmine said...

aeda : pokok?? best~! :)

gud luck!

zarina said...

kesian fauziah tu ntah2 dia suka fauzi tapi sebab fauzi tu rasa merendah diri, mungkin menyebabkan cinta tak terjalin antara derang

naOko AsKikaGa said...

and what happen kalo fauziah tu try xnak obvious sgt nak tekan kan bab tu by asking some questions tanpa timbulkan ape2 perselisihan? hm.. sometimes i xtau jgak ada org sensitive ke x dalam hal nie especially kalo that guy xsuke bincang hal tu..
p/s : sorry kalo xphm..hehhe

bkn rapunzel said...

i wonder why i teringat this song bila baca entri ni

http://www.youtube.com/watch?v=MNha67AQ4n8

sekadar lelaki biasa-feelhoney

=) dgr la