20110514

Orang baik tak pernah claimed diri dia baik.


Dan memberi contoh diri sendiri adalah nasihat yang paling tak boleh pakai.

Period.

12 comments:

afrohead said...

supaya orang yang tak perasan dia baik akhirnya akan perasan kebaikan diri dia setelah dia bagi contoh diri sendiri.

ghost writer said...

dapatkan pakar kaunseling.

.dora said...

Ambil contoh terdekat yang paling baik.

Nah pad.

Kap said...

aku tidak sokong.
orang boleh claim dia baik kalau dia betul betul baik.

contoh, kalau deal dengan brother sister kita yang OKU pemikiran (down syndrome, etc).
mereka perlukan contoh depan mata.
macam budak belajar sekolah asrama, nota cikgu suapkan.
hahah.

peace aman.

kakchik@ella said...

ok lah. i ngaku jahat. boleh? hihi.

My Aisy said...

yup...org beriman pun tak cakap diri dia beriman...hehe..

Weirdo said...

iye-ye je i klik on the entry ingat panjang sgt la the blabber ni nak blabbing..skali, 1 sentence je.

but u r rite.

mohdbinabu said...

you have the right to agree or to disagree with whatever I wrote in here :)

Kap said...

wa caya sama lu.
high five sikit :)

Weirdo said...

but then, i do agree. mane de org baik nak buat example diri dia baik.

and part of it, i do agree with kap too.

hv a great weekend.

Rye the X-Superpornstar said...

saya baik amat

percayalah!

oh nudra said...

setuju