20100830

# 32

Benci.
Dulu, aku tak suka makan Oreo, manis giler!
Dulu gak (takdelah dulu sangat), aku tak suka tengok citer Judge Judy ni. Sebab rasa annyoing gila makcik tua ni nak marah-marah.
Oh, dulu pun aku tak suka makan nasi berkuahkan kicap semata.

Sekarang?
Oreo lah yang aku duduk cari nak ngunyah-ngunyah time tengok TV.
Pastu bangun pagi je setiap Kames and Jumaat, mesti nak tengok citer Judge Judy. Seronok pulak tengok makcik tu meroyan-royan handle case.
Ko ingat ko ada orang gaji nak masakkan sedap-sedap? Nasi lauk kicap dengan telur goreng pun dah kira sedap time-time lapar (and penat).

It's not about karma, but you never know the future. We might hate the person, but who knows he might be there when you in need. You never know benda yang ko detest the most tulah benda yang ko akan cari-cari later.

Tu sebabnya mat salleh ada kata "keep your word sweet and nice because you might just have to eat it".

theblabber : Tak payah la nak benci-benci aku (atau seseorang yang lain). Buatnya esok aku jadi pakwe/menantu ko, sape nak jawab? Haha.

16 comments:

W. Hidney said...

haha tu namanya jilat ludah sendiri. mak aku suka menantu yang mult laser ni. sebab dia boleh laser balik

ngee

Red Ribbon Boutique said...

mmg orang dulu ckp, if u terlebih bencikan 1 bende then someday you will suukkeeee sgt ngan bende tu. ramai org cakap it's karma... but it's not exactly karma la... it's just bcoz u are too hating the thing then the thing will always keep crossing your mind... mungkin...

not sure...

hehe

Hazelsyd said...

hi john,

aii..ada org benci u ker nih? haha kiddingggg

neway i agree..hihihi

but actually kan last time that we thot we hated that someone was probably just becoz we havent got to know him/her betul2 lagi kot..asyik tengok dari luaran jer kan..lom tengok hati kan..tul dak? ha bila dah tengok hati, jatuh hati laa kan?? merasaaa hehehehe

so careful john hehehe

theblabber. said...

w.hidney..
ala, aku tak laser tapi. melepas la aku kat adik ko, camni. hehehe

redribbon..
betul tu, but i think it best if kita suka or detest something berpada-pada.because once it turns the other way around, kita takdelah kecewa/surprise sangat kan? :)

hazelsyd..
kak, betul tu. but there are cases where bila dah kenal, makin menyampah lak. haha

kakchik@ella said...

oreo ?? Nasi putih dgn kicap + telur? Dua2 my son's favorite. Sama la korang ni. Sesuai ..

Hazelsyd said...

john,

ahaa for cases like that aaa..mesti ada tak kena tu hehehe

meriahceria said...

he3, dalam ni maksud nye

R.S.A.L. said...

hehee..

kite tak kan selamanya di atas. Satu masa, kita pasti akan ke bawah juga. Jadi, elakkan dari cakap besar. takut terkene kat batang idung sendiri plak..bahyee~

tengku_fir21 said...

ouwhh..teringat apa telah terjadi kepada diri sendiri..tapi jujur tak pernah nyesal apa yang dilontarkan dulu...
teruskan berusaha.hidup ini adalah karma..hidup adalah roda walaupun roda itu sgt lambat utk berputar

♥CIK SHA♥ said...

eh..aku setuju betul la dengan ape yg ko bebelkan tu..

bakisz said...

i loike kalu u jadi somi i agagagaa..

mender yg kita menci tula jadi mender yg kita syg.. agreeddddd

Afida Anuar said...

Wahh mizie.. mcm kamu ni tersuka kat seseorang yang kamu pernah benci je...

Ann said...

erm dah byk kali kena cmni...dulu xsuka faizal tahir, sup ayam..skng ni asal de FT je kt tv, mesti nk tgk

skng ni dah leh ratah sup...sedap betul.

kin said...

wah.. ni dah kira dah terer masak lauk masak kicap lar ek, Mie... hahaha... chomei.


hihi... sape lar betuah badan jadik makwe u tu, Mie? Selalu sebut2 ni... tak lama lagik pandai masak nasik minyak lak sok...kekeke :D

nottingham said...

jadik datang tak? memang payah sikit kat sini kalau nak tour. tempat jauh2 dan di antara tempat tu semuanya ladang je. macam kat lake districk or peak district di uk.

Aya de Luna said...

jgn terlalu benci,jgn terlalu suka..
diam-diam sudah..hehe..