20100831

Abang JPJ kacak manis bijaksana berhati mulia.


Right after watched this video, I quickly asked myself, do they really have to upload this on the net? Fine, the rempit is salah, but still those JPJs tak perlu kot nak membodohkan diri. Just saman, then blah. It's that simple, no?

Aku sungguh tak faham kenapa orang enjoy men'humiliate' others. Mereka terlupa gamaknya dunia ni bulat. Esok tak terkena kat kita, terkena kat anak-anak.
And that time, ada mamat JPJ lain ni suruh anak pakcik-pakcik JPJ dalam video tu nyanyi lagu Beyonce lak, boleh?

Merdekakah sebenarnya pemikiran golongan berfikiran sempit sebegini?

It's no fun, but lame tho.

theblabber: Enjoy cuti, all!!
P/S: These days, semua pun nak record then upload kat youtube, Again, what for?

12 comments:

eqbalzack said...

bengong! haha...

Rafhanah Mohtar said...

shit. ntah pape. diorang tak perlu kot rakam n upload mende ni..

♥CIK SHA♥ said...

a'a kan..skrg ni semua nk rakam pastu upload kt youtube..xde kerja betul..

QayQay said...

tak MERDEKA langsong si mamat JPJ. tengah duty pun boleh ambik video ka???low mentality!

Suara Kalbu said...

Salam Merdeka,

Akak pun sebenarnya tak faham orang mcm ni. Baik dari segi memalukan orang lain mahupun memalukan diri sendiri.

Pernah tegur seorang girl dalam FB. Akak tak kenal dia tapi atas dasar sesama Muslim akak tegurlah sebab dia upload gambar dia dgn bf dia bangsa asing dalam tu.

Yg parahnya dia tak privatekan photo2 tu so everybody boleh tengok. Kalau dah gambar sayang2 pipi/mulut atas katil..rasanya takkanlah baru lepas main congkak atau main dam aji atas katil kut

Hmm..budak2 zaman sekarang

saya; AISA. said...

hahaha adoiyai. maybe pakcik-s JPJ ni patut simpan video untuk diri sendiri jela. =.=

cik markonah said...

hehee...sebaik aku suka kau...takde la esok kau jadi menantu aku ke kan kan...ahahaha

cik markonah said...

alamak..!!!
post kat entry yang salah..!!!
malu...

*sambel tekup muka pakai plastik*

kakchik@ella said...

They shldn't buli bdak tu. Saman n blah dah la. By uploading the video, in directly diaorg menhumiliate diri sndiri jgak.

bakisz said...

ya.. merdekakah kita.. a simple Q fer us to answer.... hurmmmm

theblabber. said...

itulah pasal. nampak macam bangang lak the pakciks kan?

en_me said...

saman balik abg JPJ tewwww.. memalukan orang fulakks.. kanns