20100828

Kun Faya Kun.

Kalau dah Tuhan tetapkan sesuatu jadi A, maka A lah jadinya.
Menangis air mata darah sekali pun belum tentu dapat jadi B.

Apa yang perlu kita (or atleast aku) buat ialah redha.
Tapi masalahnya, bukan senang nak jadi redha.
Kalau lah redha ni merupakan satu subjek yang kena amek masa degree dulu, sure dah kena repeat 2-3 kali.

theblabber: Selamat hari Sabtu, semua!!

12 comments:

shima said...

bukan senang nak redha dengan hati yang ikhlas kan.samat pagi!:)

W. Hidney said...

tuhan akan tolong hambaNya yang sentiasa sabar

theblabber. said...

sabar juga bukan subjek yag mudah. tsk tsk.

tapi yang penting CUBA kan? :)

Suara Kalbu said...

Betul tu
Redha tu bukan perkara mudah. Terkadang tu mulut sahaja kata redha tapi hati belum tentu walaupun dah puas pujuk

tengku_fir21 said...

redha terlalu berat dan besar...masih belajar utk redha

kakchik@ella said...

slalu ingatkan diri supaya rela dn redha .. walaupn hakikitnya bkn mudah.

Kap said...

repeat ok.
jangan quit.

Hazelsyd said...

hi john,

is everything alright with work?

theblabber. said...

kak..things are just fine here.

diden said...

yg pnting kta cuba

Nur Misnan said...

salam
walaupun Allah jadikan itu A
tetapi sebagai hambanya kita masih ada
peluang untuk berdoa dgn setulus2 dan bersungguh2 untuk apa
yang dihajati..
InsyaAllah.. Dia maha pengampun dan Maha Tahu.. =)

Anonymous said...

aku selalu nak redha supaya hati aku bersih n tak meroyan lagik, tapi setan selalu hasut hasut. nasib baik sekarang ada 'adik' penenang jiwa.terima kasih unuk dia yang selalu halau2 setan tu semua :)