20100827

Doa dan harapan.

If you love somebody, you will understand what they want and why they do so.
Petikan ayat seorang anak yang ayahnya transform jadi 'emak' dalam dokumentari Sexchange tadi. Positif betul budak tu, walaupun 'ayah' yang dulu seorang lelaki bertukar menjadi seorang wanita berbuah dada.

"Kalau budak tu boleh understand camni, aku pun boleh apply the same concept (but in different context) to faham kenapa Jusoh Ahmad (bukan nama sebenar) tak nak buat rawatan susulan untuk penyakitnya". Monolog aku.
Aku tahu aku tak baik, amalan berlubang-lubang, tapi Tuhan tolong makbulkan doa aku yang satu itu. Semoga kawan aku yang bernama Jusoh Ahmad (bukan nama sebenar) itu sembuh hendaknya.

Amin.

theblabber: Tajuk very the angelic. Hehe

10 comments:

Iffa said...

Means, is he getting better ? Hopefully kan.

theblabber. said...

hope he'll get better. amin

ashrafi said...

Salam..

maaf, saya mungkin tak tahu cerita. tapi kalau berdasarkan situasi, saya tertanya adakah tindakan itu betul?

theblabber. said...

personally, saya tak rasa betul. tapi mungkin dia ada reason tersendiri. dan itu sebabnya saya sbg kawan cuba untuk memahami kenapa (walaupun macam sukar), lebih2 lagi tiada siapa yg tahu dia sakit melainkan saya, doktor dan Allah saja katanya..sob sob

Hazelsyd said...

hi john,

semoga your friend tu cepat sembuh..

Kap said...

apa pun keputusan yang bro Jusoh ambil, harapkan ia yang terbaik untuk semua orang sekeliling, dan dia sekali.
aminn.

missSenget said...

sedang hadapi situasi yg sama..

alasan die xnk wat rwtn, sbb die rs lg sakit bl tau die sakit..
die suke wat cm die xsakit..
kekuatannya, die seorg yg kuat smgt..

dlm usaha mmujuk..

Afida Anuar said...

Semoga Jusoh Ahmad sembuh... pasti ada sebabnya tu dia tak nak dapatkan rawatan...

mesti best fren miezi eh?

ashrafi said...

macamtu.. apapun, saya masih kabu dengan cerita sebenarnya. tapi tak mengapalah.. terima kasih ya..

theblabber. said...

mari doakan yang terbaik untuk Jusoh Ahmad.