20100826

"Malik, boleh ajarkan aku subjek ini?",kata Munir kepada pensyarahnya,Prof Madya Malik Salam.

Rasa awkward giler bila lecturer yang dulunya aku panggil Encik, sekarang ber'bro-hang-aku".
"Buat malu aku je berencik-encik." ex lecturer aku pesan masa berborak hari tu.
Nak buat camne encik, Asian upbringing dah ajar kita semua camtu kot kan. Lainlah kat sini, selamba je panggil lecturer guna nama dia.
Well, dah masuk kandang kambing, pandai-pandailah mengembek kaedahnya. Haha.

theblabber: Teringat pada sorang kawan yang memanggil pak guard bila his student (who's apparently is his friend's girlfriend) referred him as his name instead of Sir or Encik di kawasan universiti. Tak hormat lecturer katanya.

7 comments:

o kambeng hitam o said...

pndai2 lah mngembekkkkk ye.

LOL

missSenget said...

erks...sape malik? munir ckp ngn munir??? adeii~~..kompius je...
jap2..cube baca lg..huhu~~

theblabber. said...

haha..dah repair..tengs!

missSenget said...

baru paham...
hahaha...

cik az said...

kawan kamu yg pgl pakgad tu sgt overdose keobsesan pada title ker?

theblabber. said...

cik az..
ayat kamu sgt lawak. haha.taktau lah, lain org lain ragam dia.

Ann said...

haha segan lah nak pggil nama2 cmtu..

kt sini, lecturer2 bahasakn diri diorg 'kakak'..ak tetap pggil puan...