20100820

# Dua Empat.

Jawapan.

Jawapannya ialah Ladyfinger atau melayunya sayur (or buah??) bendir.

Sedihkan bendir kat sini macam hidup segan mati tak mau je. Roller tu aku buat tumbuk bawang. Mahal dowh nak beli lesung batu sini.

Ok lah, nak masak kari sotong taruk bendir untuk berbuka.

Bye.

Oh ye, pada the first 3 yang jawab betul i.e meriahceria (usaha akak ni perlu dipuji, gigih tuh), mel and chimera, kindly email me your alamat rumah ye.

theblabber: Thanks for those who scrutinized the grammatical errors itu. Kagum guwe ;)

9 comments:

LiFe KaMi said...

dah agak dah...

Nur said...

salam brother
lain kali ak perlu tumbuk
chop chop je lagi sedap
kalau nak buat sup ayam atau daging
bawang besar, kecil, putih hiris je. lagi sedap...

tak payah guna roll tuh..

nilah org bujang ya. cepat2 cari calon.. blh tlg masak =)

Anne M. said...

rugi tak anta jawapan.
ceh

Fyza d.Hana said...

~aduh.. jawapannya.. hahahaha..
tp enche..
ejaan betulnya bendi..
kalau bendir tu da bermaksud lain.. heheh.. ~

meriahceria said...

dah agak dah...yiha....arigato gozaimas(ni je word yg tahu).

missSengetSengal said...

gigihnye tumbuk bawang gune roller..demi kari sotong...

Kap said...

cet.
patut lah aku tak dapat jawapan.
soalan kau salah rupanya.
huhu.

Hazelsyd said...

hi john,

saya pon tak der lesung batu kat sini, caya dak? yeapp all these three years! hehehe padahal masa dok kat mesia cam salah satu menda tak logik takdok kan for orang dapur..but okkeyy jer...kasi blender jer apa2 yg patut hehe...sambal belacan pon blender tau..ngan air asam jawa tu jer lah..tp sokmo buat byk sikit la kan and simpan dalam peti ais.

hehehe sayur bendi tu is among my favourites sgt! but on the quiz in your previous entry, this very favourite lady's finger never crossed my mind! cissss...kalau tak, dah boley dapat fridge magnet from Edin taw! i'm a collector!! dah la u sorang jer kawan i kat Edin tu...hehehe haipp..no hidden message here okkeyy! hahaha :P

slamat berbuka puasa, slamat bersahur..have a blessed weekend yeahh

theblabber. said...

hazelsyd..
haha, the cost for one lesung batu here is about 30pound camtu..gila kan? anyways, this is a very well-known English riddle.if i were to ask directly in english,nnt sng la plak org nak google. so i make it in Malay instead =p

p/s: you're my only friend in Sydney,too!! hahah *hint hint*

oh, salah eja. it's bendi!! :)