20100824

Matang.

Aku tak rasa seseorang perlu menjadi tua untuk berfikir matang.
Apa yang penting, fikir dulu sebelum bercakap atau bertindak.

Betullah kata Forrest Gump 'stupid is as stupid does'.

Period.

14 comments:

LiFe KaMi said...

bdak sekolah rendah pun bole jd matang, semuanya adalah cara kita befikir,sama ada serius atau main2..

shima said...

yup.muda mudi nowadays perlu matang.hee.:)

bakisz said...

muda mudi budak budak..

turut period juga

Anne M. said...

# dua tujuh.

Kap said...

jadi buah, bila matang lagi sedap :)

suarakalbu said...

Betul tu..

Yang tua kadang-kadang ada tak matang pun. Yang penting kita mencorakkan apa yang kita fikir dan dan apa yang kita laksanakan

Hazelsyd said...

hey john,

i think u're one mature fella in your thinking..

tengku_fir21 said...

betul berfikir sebelum bertindak
fikir positif, tindakan pun positif

Aya de Luna said...

first,matang adalah nama tempat.. :p

second,ur right..
org muda yg mampu berfikiran matang adalah org yg bijak,no doubt about that..

third,i like your repekan..short,simple and sweet.. ;)

incek paranoid said...

btol2,
tgk cm aku dh tua tp x matang2 gk hehe

saya; AISA. said...

siapa kata jadi tua tak rock en. haha tibe tibe.

theblabber. said...

to all..
age is just a number that doesn't reflect your maturity,kan?

Fina Sophie said...

true ;)

Anne M. said...

nak panggil kat lecture finance.
"amani leh tolong ajar ratio?"
mahu dia bagi teman failed paper neh.