20100813

# Lapan belas

Ripley's.
Percaya atau tidak, orang yang kejenya selalu mengkritik/mengomen/mengata orang lain adalah manusia yang paling tidak boleh dikritik atau dikomen. Kalau tak caya, cuba try test tengok.

Sempena Ramadhan kareem ni, apa kata kita cuba ubah. Yang mana betul tu, kita amek jadikan panduan for future improvement.

Yang tak betul tu, masuk kanan, kuar kiri sudah.

Bak kata kawan aku "tak terhakis pun kulit ko", which I think so true!

Haha.

theblabber: Payah nak deal dengan orang yang fikir dia sorang yang 100% selalu betul.

12 comments:

AEDA said...

cuba try test = cuba. haha kidding :P

One must not criticize other people on grounds where he can't stand perpendicular himself -Mark Twain

theblabber. said...

Aeda..
true indeed!!but some cant just learn to be 'the' matured wise being.

Criticism may not be agreeable, but it is necessary. It fulfils the same function as pain in the human body. It calls attention to an unhealthy state of things-Winston Churchill ;)

Anne M. said...

lagi satu
ujikaji!
memang
ego tinggi sangat org jenis cmni

tengku_fir21 said...

sokong...

SUXX said...

Cube tgk Paul Moss kena kritik mahu panas dia nt. Hidup biasalah silap sendiri kita xnampak. Heh. Syarahan.

Kap said...

jom kritik hrithik roshan.

LiFe KaMi said...

mmg dia jer yg betul org lain salah,jumpa org mcm ni buat bodo jer..

theblabber. said...

tu la..jangan dilayan.

♥CIK SHA♥ said...

aku sokong hujah kau..wahh..hujah tu..ahaha..

cara nak handle org macam ni..kau buat bodo je..sebab ape yg die kutuk/kritik kau tu sket pun takde efek dlm hidup kan?lantak la die nak buat ape pun..nak kutuk berbakul2 pun biar la kat die..nnt kan bile kau buat bodo mesti die "hot" semacam..pastu mula tak puas hati dan buat lagi tebiat pelik die tu..

p/s: bercakap dari pengalaman..haha..sian org tu..jahat tak aku wat bodo je kat org mcm tu..^_^

meriahceria said...

hahah..ada benar nye..first time masuk blog ni, rekomen dari ben ashaari, nak sharing artikel ni yeh, terima kasih...:)

theblabber. said...

im pleased :)

Anonymous said...

:) :)
*aku baca semua komen ni dan senyum sorang2