20100816

# Sembilan belas

A very quick (and short) entry.

Menu buka hari ni- masak lemak daging and telur mata kerbau (ke mata lembu??). Ini menu time rajin sikit, bila time malas, telur dengan kicap je.
Jadilah, beggar can't be picky tho.

Selamat berbuka pada warga Edin yo!! (sekali lagi unggas yang menyahut).

Bye, nak makan sat.

16 comments:

Anne M. said...

sama la menunya

Siti Nornadiah said...

mata kerbau? macam telur dadar je rupe..

theblabber. said...

yikes!! haha. thanks for correcting. tak perasan pun salah. yes, telur dadar ;)

Azliana Mohamed Adnan said...

Pandai ekau masak lomak.
Masak lomak cili api yo..

tengku_fir21 said...

huhu telur kerbar ader kuning telur tk masak...
mari berbukaa......

realisticjunky said...

berpuasa di tempat org, begitulah :)

cinta said...

Nampak sedap sbb tgh lapar. huhu

W. Hidney said...

teringin makan bubur lambok kampung baru huhuhu

Afida Anuar said...

Wahh Miezi...pandai buat masak lemak daging!! ..boleh buat menantu ni..heh!

LiFe KaMi said...

buat ler telur bungkus bru best..hehe

theblabber. said...

azad..
omak den org nogori.

tengku_fir..
oh ye ke? tq for informing..hehe. buka apa kah hari ni?

realisticjunky..
tu lah, sebat je apa yang ada. kadang2 tak tahu nak masak/makan apa dah.

cinta.
mmg sedap!! haha (bukan selalu puji diri sendiri)

hidney..
sob sob

afida..
fida, sila war war kan kepada rakan2 anda yg single!! haha

life kami..
renyah lah kak. simple2 je senang sket ;)

BEN ASHAARI said...

aku cukup suka dah kalau berbuka ada telur.. sekali pon telur masak kicap.. berselera tu.. hehe.. tapi wife tak suka aku makan telur sangat .. sebab sekali aku goreng.. hehe.. mesti 3-4 bijik.. hahaha

theblabber. said...

ben..
aku pun suka juga telur, and mom sgt memahami. kadang akau marah dia beriya masak yg susah2, padahal telur yg simple tu lagi super duper sedap!!

DrSinga said...

:)
tu telur dadar .. tersasul ek?
.
kat selatan..panggil telur mata kerbau
tempat lain.. telur mata lembu..
now.. org malas.. panggil 'telur mata' je..
mata siapa....entahlahh...
~selamat ramadhan di rantau orang ya!!!

theblabber. said...

oh, dua-dua sama je kan? hehe
selamat puasa, too Doc!!

Chooyaya! said...

haha. entah naper nak gelak. *annoying kan?