20100906

Duit raya lima posen.

I was thinking, zaman-zaman sekarang ni ada lagi ke orang pergi bank nak tukar duit syiling bagi budak-budak duit raya?

Budak-budak zaman sekarang ni intelektual, ok.

theblabber: Pes time sekali 3 entry in one day. Ingat lagi entry ini ? Maksudnya aku tengah berdebar or tension. Debar tunggu flight confirmation. Huhu. Harap-harap semua dipermudahkanNya.

13 comments:

missSenget said...

dulu 2posen biasa..
5posen luar bese...

Kap said...

budak sekarang kalau dia tahu orang di depan dia tu pernah naik kapal terbang, lagi dia demand.
bersiap lah :D

theblabber. said...

haha..kap. ko mmg kelakar. aku selamba je jawab nnt "pakcik tak keje lagi.sekian harap maklum"

hehe

LiFe KaMi said...

budak skang belum buka sampul da bole teka 10 hinggit ke singgit..hehe

♥CIK SHA♥ said...

xde dah kot org bg duit syiling..plg kurang pun singgit..tu pun bebudak dh bising2..

saya; AISA. said...

dulu dulu je boleh tipu "orang yang duit kat poketnya berat bermakna dia kayo raya." <--- refer pada duit syiling.

sekarang? aku diperbodohkan balik. cissdel punya budak budak.

kau dah dapat belum? semoga berjaya! :D

Aku Bukan Manjer said...

hahahaa..

Apa barang der kasik duit rayer 50sen....harga brg sume dah nek der..duit raya up la skit..hakhakhak :P

julie^beth said...

dulu, pernah dapat ecen 10sen. tak komplen pon pasal seronok jalan dengan kawan-kawan. tapi budak skrang, kasi 50 sen, sanggup tak amek sebab nanti dikatakan tak cool oleh kawan2.

Afida Anuar said...

Baru plan nk kasi kat budak2 50sen je tahun ni....gagagaga..

miezi..selamat kembali... ahh rindu lah keberadaan kamu di tanah air ni..eceh..

Benedict Bernard said...

dulu dpt limaposeng dah happy dah..budak budak skarang materialistic. at least dua hengget baru diorang pandang..

theblabber. said...

life kami..
tulah.intektual kan budak-budak sekarang ni.

ciksha..
singgit tu pun kadang depa tak pandang.*Sedih*

aisa..
haha..mana lah depa belajar gamaknya eh demand2 camni.

aku bukan manjer..
haha. materialistik betul. hehe

julie..
tulah..dulu seronok jalan2 dgn kawan-kawan. dapat singgit pun dah bangga.

afida..
rindu? haha..makaseh!!

ben..
50sen singapore dolar dah kira banyak dah kat malaysia ni!! hehe

Hazelsyd said...

just wanna share..makcik i kat kampung kat kuala kangsar mmg still bagi 50 sen masa raya kat bebudak hehe..so i guess ada org yg masih tukar for duit syiling tu and ada org yg masih bagi duit sen sen tu hehe..ikut keadaan masing2..and i guess bebudak yg agak susah, mungkin lebih menghargai kot sen-sen yg depa dapat masa raya..janji nyer bersedekah kan..hehe


insyaallah dipermudahkan for u..

theblabber. said...

yg penting ikhlas kan?