20100907

Kawan baik.

Personally, aku tak rasa hidup ni kita perlu ada kawan baik. Sebab (biasanya) kawan yang dianggap baik ni lah yang akan turn you down, hurt you the most. Believe me, I am so been there, done that.
Apa yang kita perlu dalam hidup ni ialah kawan-kawan.
Kau mampu buat camni? Haha. Taken from here.

Sebab tu lah kot, orang tua-tua ada cakap, berkawan biar seribu. Bila the kawan tak boleh 'be there' for you, you can always look for the other kawan.

Selain dari mak bapak, suami/isteri aku tak rasa ada orang lain yang akan sanggup 'susah senang' dengan kita. Dan kawan yang hanya 'berkawan' dengan kita masa senang, bukan lah seorang kawan, apatah lagi kawan baik.

theblabber: Musuh jangan satu.
P/S: Aku ada instinct yang video kat atas tu akan di'disable'kan view soon.

10 comments:

Sidratul Muntaha said...

paasl suami isteri tu can't rely 10% sbb boleh pisah na bercerai.
apepun...tawakal dlm hidup penting,jgn terlalu mengharapkan sesuatu yg baik2 saje dlm idup.
yg pasti,idup setiap manusia ni ade pasang surutnya..

meriahceria said...

huh....absolutely true. life is unexpected, anything can happen...

bakisz said...

org hanya nmpk kita bila kita "sumbody" .. trust me.. i da tekena T__T'

Pencacai Alim said...

byk kawan tikam belakang skang nih..

aina hazuani said...

mak pesan jangan ada kawan baik sebab dalam dunia tak pernah ada kawan yang betul betul baik

memang pun!

Siti Nornadiah said...

kawan baik selalu tak puas hati dgn i..and now i tgh gado dgn dia..

dia tak pnah cuba nak faham kita..susah.

totally agreed with u.

emo kejap.

theblabber. said...

korang pernah bertumbuk tak dengan so-called kawan baik macam video kat atas tu?

hehe

fyziviruss said...

agreed with u about the kes..

theblabber. said...

ada bang..last week tunjuk kat tv :)

Anonymous said...

sekarang awak admit tak yang awak ada kawan baik yg kawan baik awak tu sgt appreciate awak giler2 punyer.. :)