20100904

Kalaulah

Kalaulah aku kaya, dah sah2 aku hired maid untuk tolong kemaskan rumah ni.
Kalaulah doraemon tu ada, aku nak sangat pinjam torchlight dia yang boleh mengecilkan barang. Tak payah buat shipping ni. Jimat duit.
Eh, kalau ada doraemon, baik aku pinjam pintu sesuka hati dia tu, buka pintu je dah sampai Malaysia.
Hasil setahun duduk sini.

Seronok kan kalau hidup berkalau?

theblabber: Berangan tu free. Siapa yang tak suka benda free, ye tak?

16 comments:

Pencacai Alim said...

mmg rockla..hakhak

Aya de Luna said...

tu baru setahun,kalau lebih macam mana agaknya ek? err..berangan memang indah..

Suara Kalbu said...

Mak oiiiii... setahun dah rupa ini ?

Memang best kalau hidup ini sentiasa berkalau.

p/s : Kalaulah saya kaya...

Itu kalau pertama yang insan-insan mahu..barangkali

theblabber. said...

kalau org kaya, apa pulak 'kalau' dia yang pertama eh. hehe

Hazelsyd said...

kalau u dapat doraemon serta menda2 alah ajaibnyer tu, lend me jugak eks!! nak jugak pakai torchlight dia segala mala tu! hehehehe

eh esok2 bila dah balik kan..pehtu dah kejer kan, keep in touch kay..

AEDA said...

orang kaya : kalaulah lebih kaya... :P

but that's obviously not me la. mimpi je la haha

saya; AISA. said...

kalaulah anuar zain ingat kat aku...oh!

XD

theblabber. said...

hazelsyd..
sure thing!! berkongsi amalan mulia. of course kita akan keep in touch :)

aeda..
amin..doakan yang baik2

aisa..
anuar zain? hmm. no comment. hehe

yusz78 said...

dasat ni.. (>.<)

Afida Anuar said...

Aku rasa ko kene kawin la..nanti ada bini tolong kemas..wohaaa..errr

CAHAYA said...

dah nak balik ke?

Suara Kalbu said...

Kalau orang kaya ..hmm

Kalaulah aku boleh topup harta yang aku jadi lebih banyak dan melimpah ruah

Barangkali.,..

Kap said...

kalaulah aku belajar di luar negara, mesti perut ini maju ke depan.

theblabber. said...

yusz78..
takde lah dasat sangat. ini hasil bila malas mengemas. haha

afida..
haha. inshaAllah...

cahaya..
yup, tengah tunggu flight tix kompem bila

suara kalbu..
tak pun mesti depa cakap "kalaulah hidup ni tak berhutang"..mungkin.

kap..
tak cool lah perut maju ke depan.

Cik Yuki said...

wahh.!
sgt hebat..utk setahun pnye ddk.~

Anonymous said...

kalau la dapat undur masa setahun setengah yang lepas. im wondering what will happen kan? KALAU. Ku bilang kalau... (T_T) sedey nyot!