20101009

Attraversiamo!!

Perlu kah nak buat sinopsis? Tak payah kot. Melambak boleh dapat kat internet. Sila gugel, jangan malas. Babab kang!!

As much as I love Julia, the feeling vanished watching her in this movie. Her effort on putting on some weight, really deserve herself to be nominated as Best Actress for coming Oscar (but not to nail the title). Rotten Tomato pun voted this movie 37% je and quote this movie as 'too shallow to resonate".

Ate, Prayed, Loved!

My faveret quote of the movie are
  • "Balance is not allowing anyone to love you less than you love yourself.”
  • “Sometimes to lose balance for love is to keep balance in life"
Siapa-siapa yang tergedik-gedik sedang mencari erti cinta, go watch Eat Pray Love while stock last.

Aku kasi 3 out 5 bintang.

theblabber: Sesiapa yang pernah tengok movie Julia as much as I do, kita gang. Hook, Mystic Pizza, Pelican Brief, Erin Brocovich, MBFW, Closer, Ocean Twelve, The Mexican, Charlie Wilson War, Pretty Woman, Stepmom, Notting Hill, Mona Lisa Smile, ohhh almost half of her movies! Woot woot.

P/S: Suka dengar matsalleh cakap 'terima kasih'.

7 comments:

zarina said...

kita geng :)

kakchik@ella said...

Yess .. kita geng ..

Watched all Kak Julia's movie. hehe

My Made in Switzerland BIL ckp terima kasih sounds so cute ..

makdara TERdiva said...

scene tak bleh blah pasal dia komplen buah durian busuk macam bau kaki..haha!

tp KETUT memang cute... :)

theblabber. said...

yay..ada gang.

mamat tu sure pernah rasa kaki busuk camne kan? haha

kin said...

wah... geng dgn pompuan2 gojes nampak, mie...hahaha

AZAD said...

tak geng, takmo kawan. :p

I sebagai pengkomen cerita pun tak tengok lagi, camno ko leh advance nih?

Hmh..Julia still sweet, tapi dengar rumours nak masuk agama Hindu because of this movie. Ekk???

theblabber. said...

a'ah.. heard so. she converted already.