20101008

Blog best # 4.

My feveret blog untuk minggu ni ialah Conteng-Conteng, tulisan saudara Fadhli Hamdan (gila skema ayat).

Kenapa saya rasa blog ini best?
1) He comically being cynical. Dengan ilustrasi komik sebagai jalan cerita, tulisan Fadhli lain dari blog yang sedia ada.
2) Saya dapat rasakan dia menulis (atau tepatnya melukis) atas dasar minat, dan tulisan hasil daripada minat yang mendalam biasanya adalah 'sesuatu'. Tiada unsur-unsur gila trafik.
3) Lawak. Some of the entry(ies) lawak, and some pula ada yang deep.
4) Last but not least, takde unsur-unsur copy dan paste dari mana-mana sumber yang boleh di copy dan paste for the sake of mengupdate blog walaupun tarak idea.

Entry paling best bagi saya ialah ini. An indeed punchy and wise (juga creative) entry pasal racial issue di Malaysia.

Oh ye, Fadhli juga ada menkompilasikan hasil-hasil komik beliau untuk dijual dan sape-sape yang berminat, dapatkan di sini.

Sekian saja untuk edisi minggu ini. Blog mana pula minggu depan?? Sungguh aku pun tak tahu siapa. Hehe.

6 comments:

vict said...

terima kasih sebab memperkanalkan blog conteng-conteng nih... ternyata sebuah blog yg hebat....

harus kena khatamkan semua entry dia..

nabil said...

blog conteng2 tu awesome! (n ur blog too)

thanx perkenalkan!

p/s : harus giatkan lagi segmen blog minggu ini

kakchik@ella said...

try this :-

http://zackzukhairi.blogspot.com

conteng conteng said...

Yeay! Thanks Abu!

talkwithmykeyboard said...

blog the blabber pon best jugk!!

theblabber. said...

makaceh!!
:)