20101006

Cuba try pakai kasut saiz 8 aku ni, muat tak?

Tak susah kot nak cuba faham perasaan orang lain.
'Pakai' saja 'kasut' dia untuk seketika.

Dan beritahu aku, apa kau rasa?
Jangan mudah jatuhkan hukum, kalau tak pernah cuba untuk memahami.

theblabber: talk has never be expensive.

11 comments:

meriahceria said...

mcm ada pepatah omputih, bunyi ye mcm ni pasal kasut.....btul btul

izyanty collection said...

nak cuba hehehhe

vict said...

yeah! betul...
cuba pakai kasut orang lain, lepas tu berjalanlan sejauh 1/2 KM..
lepas tu pakai pulak kasut sendiri, berjalan lagi sejauh 1/2 KM...
- bukan sekadar kau boleh merasakan derita orang lain, malah kau juga akan mula belajar untuk menghargai kasut kau sendiri...

kaki saya size 11... jadi tak akan tahu kisah org bersaiz 8... kalau nak cuba pakai yg size 8, setakat nak menyeksa kaki sendiri tu boleh la.

theblabber. said...

meriahceria..
put yourself in one's shoes?

izyanti..
my pleasure!! haha

vict..
satu contih analogi yg bagus bro. maybe sbb tu agaknya org yg 'kaki bersaiz besar' tak pernah rasa hidup mereka yg 'kaki bersaiz kecil'.

kakchik@ella said...

we are not in blabber shoes .. we donno how he feel. Ha3 ..

Anyway .. keciknya kaki kau. Anak akak baru 14 tahun dh pakai saiz 8 ok ..

cik markonah said...

takde button nak tekan like plak kat sini...haihh =)

Matjoe said...

kes curi kasut kat surau

o kambeng hitam o said...

xda org yg sudi pkai kasut aku. comfirm

Benedict Bernard said...

orang kaya mcm tu lar..kasut berlambak2..

Nur Azila Ismail said...

sila paham perasaan org lain . btul x :)

aznee yunos said...

saiz 8 anda tak mungkin sama dgn saiz 8 org lain. zahirnya sama, selesanya berbeza. sakit kat tumit pun tak sama =)