20101001

Puteri raja pujaan Jimmy.

Aminah call Jimmy. Aminah cakap dia rasa serba salah sebab terpaksa batalkan date dengan Musa, bekas colleague Aminah.

Aminah : Camne ni? Saya dah say sorry banyak kali. Pastu dia replied mesej pendek je.
Jimmy : Awak dah call Musa? Explain kat dia why you can't make it. Kata Jimmy berbahasa Inggeris.
Aminah: So not me nak call-call. Tapi camne eh? Sian dia.
Jimmy: Wak, hidup kita ni bukan untuk puaskan hati semua orang.
Aminah: Hmm.Betul apa awak kata. Sebab tu saya suka cakap dengan awak. Ok la wak, night.
Jimmy: Night.

Malam tadi, Jimmy tidur dalam senyum. Koman-koman, ada juga orang yang tahu menghargai dirinya yang serba kurang itu.

Dan bukannya calang-calang orang. Puteri raja pujaan ramai tuh!

theblabber : Belajar appreciate those can really appreciate you. Life is too short to waste your time on ungrateful people.

9 comments:

shima said...

tak suke pada orang yg tak reti nak appreciate otherss.spread more ♥!:)

Siti Nornadiah said...

likes!

cik az said...

agree =)

cu734ngel said...

pergh..cerita yang tangkap dalam...penyampaian msg yang berkesan..tahniah bro..eheheh :)

Benedict Bernard said...

selamat pagi blabber. suka statement nota kaki badak tu :)

kakchik@ella said...

Last paragraph tu paling best.

Sidratul Muntaha said...

ehehehhehe...
the last one is the good one.

saya; AISA. said...

agak sweet. :)

ainfazrin said...

oh yes.

Saya tengah belajar menghargai dan juga belajar terima rasa dihargai. :)