20101022

Tumpang tanya (Soalan # 3)

Why almost every women whom I met, surely claimed that they are GEMOK (with a capital G)?

Aku tak nampak seinci pertambahan lemak kat badan, tapi tetap nak diet katanya seluar dah ketat. Chin dah jadi double layer lah. Pinggul dah besar lah. Macam-macam lah lagi.

Woman, no matter how gemok you are, you tetap cantik as what you are.

Kalau dah nama perempuan (asli), bila naked, lelaki mana yang tak teruja? Bersyukur saja lah kerana bukan semua yang kurus itu sehat dan cantik.

Renung-renungkan... ;)

theblabber: Cantik itu sangat subjektif and yes, Adibah Noor adalah super duper cantik.

26 comments:

cik suke said...

hehehe..tumpang suke3...
hm sy cik suke mmg seorg yg GEMOK..tp sy pun xsuke bile org tu xdela gemok sgt pun tp nk kurus cam berat da 100 kg...=) sekian..huhuh

kin said...

low self-esteem & tak bersyukur

Anonymous said...

kalau yg U tak jumpa lagi, tidak termasuk dalam kategori kan? pasal i ada rasa mcm kecik hati sikit-sikit.

ok, bye

Aya de Luna said...

aku setuju.. cantik ke kalau yg ada cuma tulang??

aku perempuan dan aku kurus,tapi rasa sangat tak best sebab banyak benda tak boleh buat bila terlalu kurus. *sigh*

for me, gemok is cute.. :)

theblabber. said...

cik suke..
kan? haha

kin..
saya lak tak puas hati kurus..how lah? haha

anon..
sape ntah yang tak nak jumpa sape ek? kecik hati juga (banyak-banyak).

cik suke said...

theblabber: yup2...menyampah gk ..xgemok sgt pun xyahla sibuk nk diet..gemok sampi2 bile2 br taw..hahaha...bab suar xmuat tuh..beli la yg besar sikit..yang nk pakai yg ketat2 tu nape??? hahahaha

Bazilah said...

terima kasih ;)

cinta said...

Hahaha... sangat suka. tapi still nak diet la. sbb kalau biarkan gemuk saiz baju bertambah. so kena kena beli baju baru. kan dah membazir namanya. (bla bla bla... membebel sambil memberi alasan yg merepek. sungguh tidak bersyukur kan)

cu734ngel said...

its like lelaki obses dengan kereta..perempuan obses dengan badan..lelaki kalau boleh nak modified habeh kereta..but a car is a car..for women its just a waste of money..tak modified pon tetap jalan jugak...modified pon tetap jalan atas jalan...bukan ley terbang...anyways..perempuan diciptakan untuk bersikap vain...ehehehhe kurus itu tidak cantik...neither do they want to be fat as models in the mags whom they (and men specially)perceive as beautiful are skinny...blame the media...:p and blame man jugak boleh??:)

CAHAYA said...

skang ni kanak2 yg kat sek. men. yg obses nak kurus. padahal dah kurus dah. ada yg badan dah nipis mcm papan lapis, tapi nak potong celah peha sebab peha banyak isi. hish. obses nak kurus sampai telan2 pil bagai.

AZAD said...

pengalaman sendir :)

dulu time kurus banget cam somalia nak gemok, siap nak beli appeton weight gain lagi.
la ni gemok skett nak kurus plak..

that's pompuan..:)

GigiWangi said...

haha. mula2 aku memang tak perasan aku dah gemuk weh. sirius !

then tiba2 ada budak classmates(lelaki) aku tegur,"weh, pahal gemuk ni, nampak berisi"... double chin semua naik... err, aku terus nak diet weh.

bila lelaki tegur jadi segan ah kan.

Anonymous said...

sapa ntah yg buat jiwa i merana pasal taknak jawab call.. saper saper?

Ann said...

gemuk tu seksi kot..

++:::dY[a]::::++ said...

kadang2 orang yg tak gemuk sgt tapi tetap nk diet bukan sebab nak cantik tapi untuk jaga kesihatan..dan depend lahh pd diet seimbang..klu luaran kurus tapi lemak penuh kat jantung pn tade guna..klo diet smpi tak makan tu dah dah msok bab lain dah..kalau sampai baju dah tak muat pun even berat tak de lahh sampai beratus2 tapi tetap nak kurus sebab tak nak membazir baju lah..bila dah tak muat,kan kne beli baru..kan??

ayydan said...

statement yang cool...i loikeeee~~

wakakkakaakka~


p/s: gemok bukan tak cantek bro, cuma tak sihat jer. sebab gemok, org cpt mengah dan jadi low self esteem tibe2...hehehe~

ila ni said...

sebab utama ialah nak dapatkan reply berbentuk pujian pada halwa telinga beliau maybe..

"eh taklah. tak gemuk pun, slim je aku tengok" contohnya.jadi layankan aja dan dibenarkan gelak diam2 lepas tu kehkehkeh

theblabber. said...

girls..
im having fun reading your comments. haha. betul tu. maybe sebab dah sinonim, cantik is equal to kurus.

apa pun,thanks for sharing your thoughts. I LIKE!!! :)

hehe

Maya Ariffin said...

kenali lah seseorang yang tersangat hampir denganku untuk mengetahui bagaimana rasanya Gemok dan terluka... hmmmm...

dish said...

well, have you ever see adibah noor naked?

theblabber. said...

naked=beauty ker?

Anne M. said...

ehem..
itu seakan menjatuhkan maruah sesorang..kalau lebih di perincikan komen anda..
tak baik tau saudara/saudari dish.

s h e d a said...

bersyukur kita sihat lebih baik dari mengeluh pasal berat badan. at least takde penyakit kan. alhamdulillah :)

p/s: thanks 4 coming n meet me last week. appreciate it

theblabber. said...

no prob sheda. take all the time you need, once you are ok, we' re all here for you :)

cik markonah said...

kalau perempuan kurus yang pergi timbang berat badan kat pasaraya and then suddenly cakap "arghhh dah gemok" even jarum tunjuk berat 43kg...lepas tu diet macam ape tah...lepas tu tulis kat status " say goodbye to fat......hahaha...ready to reduce my weight....chaiyok chaiyok.."...memang menyampah...memang berbaloi tanya pada diri sendiri apehal pempuan ni dah kurus pon nak kurus lagi ke???tapi ye tapiiiiiiii....




orang gemok yang betol betol betol gemok macam den ni haaa...yang orang lelaki panggil fasha sendat laa, bumper rexton laa..ape laaa...tak pernah pon cakap "hey gemok, kau ni cantek aaa"...tak pernah pon.....T_____T


terus kecik hati..balik rumah terus makan nasi lagiii....hahahaha

Suara Kalbu said...

Entah.. saya pun heran pompuan yg suka claim dirinya gemuk walhal di mata saya mereka sgt kurus dan sesedap mata memandang. Over betul...

Terkadang terguris jugak hati saya ni. Kalau seperti mereka tu yg mereka rasa GEMUK, so apa kes dengan saya yg sememangnya GEMUK ni kehkehkehekeh..

Tapi disebabkan entry awak ni, tiba2 jer saya rasa saya ni cantik.. errrr....ek ?