20101115

Ada ke siapa-siapa yang baca marimerepek ni memiliki gelang magnetik ajaib?

Personally, kalau lah ada, aku kesian kat korang.

Enough said.

For a RM38.00 gelang you willing to pay around RM1000, baik sedekah kat anak yatim. Dapat gak bekalan kat sana nanti.

Oklah, tak nak merepek pasal Datuk itu dan gelang ajaib dia, kang tak pasal-pasal kena saman. Aku ni miskin, nak bayar guna apa nanti?

Kebanyakan orang Melayu kita, kelemahan yang nyata, sangat taksub dengan perkara-perkara yang menyentuh hal-hal so-called produk kesihatan yang bertestimonialkan "untuk kesejahteraan kejantanan anda", kompem laku produk jualan korang.

Tak caya, cubalah. Kau beli susu murah dari Asda (atleast from UK, ok?), buat packaging baru, jual la dalam beberapa ribu dan tulis la "bagus untuk kelelakian dan keharmonian rumah tangga anda",kompem in a short period korang kaya raya.

Dapat Tan Sri, mungkin?

theblabber: Harga emas tengah naik sekarang, beli gelang emas lagi bermanfaat, mungkin?

7 comments:

Chooyaya! said...

pasal gelang yang ala-ala MLM tu ker? Wah pedas. berani ko tulis nama. Nak kena saman?

Eh tapi memang la. Mak aku pon sebok-sebok nak beli gelang ni jugak. Mahal woh! RM 1k tu.

Aku rasa, dalam islam. kalau nak berniaga, keuntungan tak boleh melebihi sekali ganda harga asal. Kata la kalau gelang tu rm38, jual dengan harga rm1k, agak2 berapa kali ganda la eh?

Correct me if im wrong. Apapa pun, aku benci giler kalau orang kaya dengan cara MLM

lagi benci, testimonial mesti dengan kereta mewah. macam bodoh jek aku tengok. Menzampah pon ada.

theblabber. said...

jgn lah saman. takde duit nak bayar.

tintasutra said...

maksud ko dato badan besar tuh kah? apakah? adakah?

theblabber. said...

bukan.

Hazelsyd said...

hi miezi,

u're right indeed..kesian lah dorang, baper ratus percent nyer rugi situ. and, does it really do wonders to the health as claimed? kalau sunggoh bagai dikata, takder lar nak ralat apa sangat, tp ralat lar jugakkkk baper byk margin tuhhhh!! hehe myself setakat ni, tak baper nak percaya lar on this thingy.

2ndly, kawan u chooyaya...can u further explain on dalam islam tokleh nak buat untung lebih dari sekali ganda? just for my knowledge and confirmation jer..sbb taktau menahu on this, i'm not a seller by the way.

3rdly, kaya dgn cara MLM semua salah ker? i'm not quite sure on that though..

theblabber. said...

im not sure whthr MLM salah ke apa, but what I know is menipu itu salah.

nitestalker said...

MLM tak salah tp ramai yang menyalahgunakan konsep mlm tu... tu yg salah dam mlm jugak buruk nama...

walaupun mlm ni satu cara nak didik kita jadi usahawan, tpkan rakyat malaysia suka yg untung cepat, kaya cepat..tu yg ramai penipu penyangak dok promote "pelan MLM (kononnya) mudah" last2... tertipu....

sedih gak la bro utk diorang ni... baik yg mlm sebenar atau yg mangsa mlm penipu ni... diorang jadi mangsa org yg ambik kesempatan...

anyway...berhati2 kalau ada tawaran yg too good too be true (bukan cimb nye kempen tau)

ps: baik aku labur dalam unit trust kalau nak buat duit atau labur dlam emas kalau nak retain nilai duit...

p/s/s: aku sedia berkongsi ilmu :)