20101113

The not so eventful Saturday.

Finally, the 2 boxes yang aku shipped hari tu dah sampai semalam. Kira oklah Putra Venture ni. Less than two months dah sampai, dan apa yang paling best, barang semua selamat sampai in a good condition.

So, mari kiter tengok apa yang terkandung dalam 2 kotak tersebut.

Operasi pemunggahan sebaik kotak diterima.

Dalam banyak-banyak barang, benda-benda ni gak aku nak snap. Cermin mata tu actually 3D cinema punya glasses. Classs kan UK punya 3D punya spec? Boleh bawa balik siap, boleh gak dipakai untuk peminat-peminat camwhore. Bunga-bunga tulip tu beli masa pergi ke Amsterdam (padahal kat Central Market pun bersepah kot??) dan gambar sekeping yang konon-konon artsy tu beli kat Prague, Czech Republik.

Tu dia, sebeban baju aku bawa balik. Tu baru setahun duduk sana, kalau 25 tahun? Duduk sana memang heaven shopping!! Haha. Some of them dah dihantar dobi pagi tadi untuk dry cleaning. Plus, sian pulak Perempuan Cantik nak basuh baju banyak-banyak.

Dan tadaaa...Barangan koleksi Starbuck Collector Siries yang aku kumpul sepanjang pergi jalan-jalan dulu. Pinggan bismillah (hand made as per claimed) tu aku beli masa pergi Istanbul yang super best.

So, that is how I pretty much summarized the not so eventful Friday. Penat mengemas barang-barang, terus tertidur dengan galaknya.

So, apa plan korang di hari Sabtu ini? Pergi Zoo? Muzium? Me? end up duduk rumah je kot (rujuk pada tajuk).

theblabber: Malas nak buat watermark kat gambar-gambar tu. Gasaklah.

14 comments:

Chooyaya! said...

nak satu bunga tulip tu boleh?
*buat mata kebil2 mcm puss-in-boots

theblabber. said...

ada table cloth utk ko.

Chooyaya! said...

*merajuk mood still on.

tengku_fir21 said...

oiwwhh...koleksi kole yang menarik sehingga tertarik

missSenget said...

cian kt pmpuan cantik nk basuh baju?

anak bujang ensem patut basuh baju sndiri kot?? hahaha..

ceit podah..

vict said...

kalau duduk 2,3 tahun lagi rasanya dah boleh bukak kedai koleksi cenderehati dah hah...

theblabber. said...

i have 2 Amsterdam mugs. Ada sape2 nak? Aku tolak 30RM je..heheh

kakchik@ella said...

welcome home la buat brg-brg tu.

aliaaroslan said...

pegi town. cuaca sejuk. ada yang kata kat north dah snow. nangis tak?

Fyza d.Hana said...

betul ke?RM30?

theblabber. said...

fyza..
the mug actually kawan yang pesan, but i no longer think dia intersted.

alia..
rindu snow.. hehe

Anonymous said...

if.. kawan yg pesan tu really no longer interested..
if.. u betul2 nak bg[means jual la..hehhe]

then, pls consider me..hehehe ;P
-fyza[mls nak log in]

Kap said...

buka bundle habis cerita.

Anonymous said...

almari kaca ni lagi cantek dr almari kayu di west field :)