20101115

Bukan kayu.

Sebenarnya, ada beberapa idea nak menulis. Tapi kebanyakannya aku delete pasal kadang kala takot apa yang aku tulis menyinggung mana-mana pihak and sounds macam emo sangat. Tapi bila fikir-fikir balik, ini lah tujuan aku memblog. To express about what I feel and think. And most importantly, to be myself.

Memanglah malu bila baca-baca balik entry yang ada unsur-unsur emo, (which one of the reasons aku delete blog ni dulu), tapi aku pun manusia macam yang lain. Ada lemah, ada kuatnya. Pokok pangkalnya, ada hati dan perasaan juga.

Maka, berpegangkan kepada falsafah peduli apa orang nak kata, or maybe aku akan malu bila 6 tahun kemudian aku baca entry ni, here I present you a short sajak best yang bertajuk "Bukan Kayu".

Kepada kau,
Kadang kala kau terlupa,
Aku juga punya rasa
Punya hak untuk merasa

Aku bukan kayu
Yang boleh kau tinggalkan
Atas apa yang kau bencikan

Aku bukan kayu
Yang boleh kau hanjengkan
andai nature aku bukan kehendak liking kau.

Kepada kau yang aku panggil sahabat,
Kadang kala kau terlupa
Aku bukannya kayu
Yang tak punya hati dan perasaan.
Untuk terus diam membisu.

Ok, dah lega. Selamat bekerja, semua!!

7 comments:

ザ-sylver-shooter said...

aku agakla, dalam 10 tu adela 4 post yang ko pending, yang lain terlepas sbb nk ikut trend semasa..


haha..

yernterry said...

aksuke sajak ko.
truly and ikhlas

theblabber. said...

takdelah. semua pun aku dah post.
anyways, trend apa ek?

aina hazuani said...

kih kih malu gak buat entri emo

aina hazuani said...

eh maksud saya, saya pun malu buat entri emo

Hazelsyd said...

hi miezi,

nice poem indeed!

theblabber. said...

adakah ini satu perlian?
haha