20101111

Pemikiran Mastika yang tidak dapat diubah oleh sesetengah masyarakat kita.

Rindu yang tak tergambar.

Sedih bila everytime kiter mengajak kawan pergi umrah, jawapan tipikal seperti "aku ni kotor", or something like "kang aku sesat kat sana, saper nak jawab?"

Tuhan tu tak zalim kot kan?

Tulah, banyak sangat baca bahan picisan. Berpuluh-puluh IQ point ko drop.

theblabber: Later nak share pengalaman mengerjakan umrah masa kerja kat Saudi dulu.

10 comments:

aznee yunos said...

haha baru jer baca mastika pg td sbb terlalu bosan.jatuh 80 mata kot IQ kiki maybe menonton avengers td menaikkan 10 mata hehe

theblabber. said...

haha..lawak la cik aznee ni.

ryann said...

takut diri sendiri tu

saya; AISA. said...

uh, lama gila kot tak baca mastika. semenjak mastika asyik dedahkan pasal pelacuran semua tu, malas dah nak beli.

waktu aku muda muda dulu memang suka baca cerita hantu. ^^v

Iffa said...

rindu jugak ~

been there masa form 3 bertahun-tahun yang lampau. memula mmg ada ketakutan itu ok. damn you mastika for corrupting my mind. alhamdullilah dapat menjalankan apa yang sepatutnya dengan lancar.

berniat nak pegi lagi soon. :)

Sidratul Muntaha said...

aku tak lunas - lunas lagi nazar ank baut umrah kat sana sebelum buat haji
aih..
mudah - mudahan Allah beri rezeki yg melimpah - limpah nnti sbb skunk sume rezeki aderlah untuk ank - anak..
sabarlah hati..

theblabber. said...

mana yg baik, amek jadikan panduan, yang tak berapa nak baik, jadikan pedoman.

peace!

kakchik@ella said...

lama tak bca majalah kecik tu. still penuh dgn cite kontroversi lgi ke?

Chooyaya! said...

ko terai la baca mangga. terus minus kot iq. haha

theblabber. said...

mangga tu apa? bukan buah ke?