20101217

Nak tanya sikit pasal blog. Korang jangan marah taww. Ni tanya je.

Korang baca blog kan, based pada blog yang korang follow atau based pada yang blog yang korang linked kan kat sidebar?

Kalau betul kau baca based pada yang korang follow, adakah sorang follower itu akan baca kesemua 5000 blog yang dia follow? Atau adakah reason korang follow blog itu adalah sebab menjaga hati sebab depa dah follow blog korang walaupun korang sebenarnya tak pernah baca blog dia.

Bersambung.....

theblabber: Aku kurang suka lelaki tulis taw, for reason i don't know. Tapi tulis juga sebab nak bagi nampak sweet. Bye.

13 comments:

Cik Ila said...

cik ila bace blog based on yang cik ila follow...nasib la..entri mana yang terpilih...selalunya..tajuk mestilah gempak..baru cik ila scroll smpai bwh dan klik.hehe.
Cik ila tgk tajuk dan kekemasan blog tu..kalau blog tu tajuk best,tapi blog die berat dgn widget dan lagu..bye2 jela..

makdara TERdiva said...

kalau MDT, ikut sempat la..selalu base pd mereka yg komen..@ mereka yg jerit kat peti shoutmix tu..

bab folo-menfolo ni ikot best! kalau best baru MDT folo..macam belog Blabber nilah :)

atoyis said...

selalulanya kalau entry best baru click atau ada masa free baru click..sebab kalau tak follow lepas ni mmg tak jumpa nak google nama blog org tu memandangkan kapasiti ingatan utk mengingat url hanyalah kurang dari 1 G hahahahha

kakchik@ella said...

no specific formula. biasanya refer to side bar or dashboard, shoutbox or komen box.

tak implement i follo u, u follo me. i follow blog yg i suka shj. Dat's y my fllower tak ramai. hehe ..

-MsGoodNite- said...

tak byk follow dan tak byk link blog kat side bar..

basicly baca blog2 yg di apdet dgn tajuk2 yg menarik ajer. komen plak, bila perlu saja. kdg2 just baca aje.

aina hazuani said...

saya baca blog yang saya suka sahaja and follow yang saya suka sahaja dan kebanyakan yang saya link semuanya yang mantop sahaja dan kalau nak tulis blog ikut suka hati sendiri dan selalunya tak ada idea nak tulis nak ikut orang pun tak boleh tu pasal blog selalu tersadai.

oh dan paling pantang follow me back yach macam tahi kalau kawan kawan yang kita kenal takpelah ini tiba tiba nak suruh follow blog apa jadah lepas tu nak paksa paksa komen pulak hmphh

eh membebel pulak sorry tehehe

sekian

F A R Y N said...

mana2 blog yg best,aku baca,..

ryann said...

tidak hanya read the reader

kirei girl said...

sy pulak xpenah ade sidebar tu...so xrekemen kt sesape pun...bc semue entry yg sy follow...sbb xfollow byk pun..hanye blog yg terpilih..dan misteri je..=) dan xharap yg knl follow..sebab ianya sgt bahaye..heee~~~phm2 jela ye..

StingRay said...

blog pilihan...bila baca..hati rasa riang.

takkan nak baca cerita sedih.ye dak? =p

hik! hik! hik!

Hariq-Sha said...

selalu nya baca mana yang update lahh..

but honestly, memang pilih jugak. kalau blog stok banyak sangat buat entry iklan tuh, fenat ler nak masuk dah. huhuhuhuhu.

but yeah, usually akan masuk blog yang selalu update.

dalam blog yang i follow semua nih, balik-balik pun blog yang sama jer i masuk sebab tuh jer update..huhuu

Rafhanah Mohtar said...

Macam aku, aku cuma follow blog yang aku rasa reasonable untuk baca. contohnya kau punya. aku takkan follow orang randomly.

kalau aku follow 200 orang, maknanya 200 orang tu aku akan baca sampai rabun aku naik pun tak apa. asalkan contentnya berfaedah.

tu pun kalau aku follow 200 orang.

nak tanya, apa beza lelaki cakap 'taw' dengan perempuan cakap 'taw'?

anne said...

baru lagi dlm berblog ni... huu.. wat blog pn suka2 ja.. yg follow pn x byk.. slalu tgok2 kat blog yg follow.. tp byk google jep.. hehe.. cari benda baru.. mcm blog blabber ni gak.. jumpe bile dh google~ :)