20101215

Sayang tak bermakna nak kena cakap I Love You

Aku suruh adik bongsu aku pesan kat Lelaki Macho suruh pergi klinik, pasal beliau mengadu sakit dada tempoh hari. Pesan yang sama aku ingatkan pada Perempuan Cantik.

Bukan aku taknak cakap direct dengan LM. Tapi segan lah. Tak biasa.

Biasalah kot, anak lelaki.

Oh betul kan, sayang tak semestinya diukur dari percakapan dan tingkahlaku? Cukup dan syukur dengan rasa sayang yang ada ini.

Abah, kami sayang abah. Sila ke klinik ye lepas ni.

theblabber: Macam mana lah anak aku dengan aku pulak nanti ek. Harap hensem seperti atuknya juga ;)

14 comments:

Shafa said...

kdg2 cinta dan kasih syg pd keluarga sendiri mmg payah nk dizahirkan. melainkan kalau dah dipupuk sikap selamba badak dari awal. hehehe...

♥CIK SHA♥ said...

betul tu..sayang tak semestinya kena buktikan dengan ucapan I LOVE U..saye sangat setuju!!^_^

Peminat Katie Holmes said...

anak lelaki biasalah.
aku syang LM aku tapi aku tak pernah pun cakap. takyah cakap tak beerti tak sayang.

nana said...

haha anak lelaki dgn bapaknye mmg malu2 kalau nak tunjukkan kasih syg..cube kalau mak!! aihh manje tahap gaban..

Maya Ariffin said...

Frankly adik sayang,

humbly, I don't read mind, I read lips.. but when lips failed.. i read body language @ attitude.

So luahkan lah rasa sayang tu sebelum terlambat.. especially with your parent.

makdara TERdiva said...

kalau setakat nak ckp i luv u..apek jual jambu tu pun boleh ckp..yg pnting..pengucapan tu selari dgn perbuatan baru ade umph! :)

A E D A said...

bak kata pujangga; action speaks louder than word eceyh.. :)

p/s: mmg slalu adik akan jd org tgh pn. haha

Peminat Katie Holmes said...

aku dah bosan.
bro, kau guna theme apa eh?

saya; AISA. said...

eh mesti aa hensem kan! (nada yakin macam pernah face to face) XD

Hann said...

Tuan blabber,

Sangat setuju dengan tajuk di atas.

hOtMaMa said...

alahh... segan2 pulak... hehehe..

kakchik@ella said...

tak tau la org len but me myself cukup suka dgr kata2 i luv u from the loved one.

kembang segala-galanya. ngada eh camni? hehe ..

theblabber. said...

shafa..
a'ah, betul. melentur buluh biar dari rebung kan

cik sha..
haha. sayang juga boleh dibaca dari pemikiran, mungkin.

PKH..
anak laki macam segan kot nak cakap camni kat ayah. tp dengan emak, aku takde hal je :)

nana..
betul2 nana. anda sangat memahami. :)

maya ariffin..
i do, but as anak laki, i think it's normal kot, no? anyway kakak sayang, if u able to read attitude, u sure dont need people to say I love you kot? hehehe

makdara terdive..
agreed!! betul. ada yg cakap sayang, tapi tak selari dgn apa yg dia sygkan.

aeda..
mungkin adik lebih rapat dengan ayah. dan mungkin ayah lebih mendengar nasihat adik.

PKH..
awat bosan. theme blog ni ke? aku guna Denim :)

aisa..
harus!! (nada konfiden juga)

hann..
tq Cik Hann..

hotmama..
biasa la tu mama

kakchik..
i do love it too!! but seganlah nak cakap direct kat ayah kot? haha

ungu_violet said...

errr.. tapikan, walaupon I ni girl, segan jugak nk ckp ayat2 berkenaan kat my parents. ade kena mengena ke ngan status sebagai anak first? rasa jealous jugak tgk others yg senang2 je luahkan mcm tu. but it seems so hard for me.