20110104

A Note # 2

Gene kelakar adalah sesuatu yang wujud secara semulajadi dalam diri seseorang. Seseorang yang kelakar tidak perlu trying too hard untuk kelihatan lawak.

Contoh mereka yang genuinely lawak atau lucu ialah macam Nabil Raja Lawak, Sathiya, Amy Mastura, Nurkhiriah, LelakiSesuxx, Suraya Sulatin or Maria Elena. They're original.

Contoh mereka yang tidak lawak tetapi trying too hard ialah seperti AC. Mizal. Opss, Datuk AC. Mizal dan hmmm (sorry, can't think of any other examples). Oh, dan beberapa peserta Raja Lawak musim lepas2. The harder they try, they lame they'll be.

Bezanya kedua2 contoh di atas ibarat menonton badut dan menggeletek diri sendiri untuk tergelak.

Kesimpulannya, jadi diri sendiri sudeyh, dan itu lebih baik.

Sebagai penutup, enjoy lagu Amy Mastura ni. Ada kawan aku kata, dia inspired nak belajar oversea sebab tengok cerita ni lebih kurang 2015 tahun yang lepas.
Ohh rindu London.

Ok. bye. Sodakallahulazim.

theblabber: Gene jilatbolot pula lahir dari sifat ingin "cepat naik" bukan atas usaha sendiri. It's not naturally exist in oneself, it just desperately occur.

16 comments:

Anisa Hang Tuah said...

lagu amy mastura tu best.lagu tu femes mase zaman sekolah rendah
hehe

zarina said...

suka amy mastura..memang peramah n kelakar

Peminat Katie Holmes said...

aku tak tahu kenapa.
aku tak sampai hati tengok raja lawak. even auditionnye.
maybe istilah raja tu patut ditukar.

bak kata lelaki tampan:
bukan senang mahu bagi orang ketawa.

aliaaroslan said...

siapakah orang tersebut?

i love amy mastura too!

theblabber. said...

AHT and zarina..
she's original doesn't have to be someone's else to gain popularity.

PKH..
ada juga yg berbakat, cumanya seorang dua sahaja.

alia..
takde sape2. cuma random.

Ju Asu Ra said...

setuju. bukan semua org terer buat lawak. dan ia memerlukan bakat.

♥CIK SHA♥ said...

so true..macam lelaki tampan PKH cakap..nak buat orang ketawa sangat susah..tapi nak bagi orang nagis senang je..

baincardin said...

never met amy mastura, tapi suka dia gak. :)

**saper kata shoot gambar kt kawasan kilang tak best? jom layan...

VFN said...

ko ada tertinggal sumting..
blogger yg try nak buat lawak yg tak menjadi..tu lagi kesian...

W. Hidney said...

jilat bontot? org sggup buat aper jer utk naik kan?

Mr PenyuBiru said...

salleh yaacoob genuinely lawak gak.ada saje yg kuar dr mulutya buatku tersenyum. :D

theblabber. said...

JSR..
betul. silap lawak, nampak "pathetic" giler.

CikSha..
correcto. nak bagi orang menanges, lempang je kuat2.. LOL

Baincardin..
She's bubbly. And i like it :)

VFN..
i think we're talking the same language here. Bingit kot telinga aku! haha

W.hidney..
i dun think one have to that just for sake of to become glamour-bloggers. Euww.

Mr. Penyubiru..
Oh ye, he's one of those pelawak. How could I forget to include him. hehe

Maya Ariffin said...

lain padang lain belalang, lain orang lain belakang, lain macam lain ragam..(ade ke?)

Ada yang buat lawak bikin orang menangis
Ada yang menangis utk bikin orang gelak
Ada yang melawak tapi orang tak gelak
Ada yang menangis tapi orang gelakkan
Ada yang buat lawak tapi dapat penyepak.. menangis sudah..

oh yer.. aku tak lawak. sila lah jangan gelak.

Ann said...

ada lagi blogger..kak Di, http://comatosewithbraindamage.blogspot.com/

anne said...

suka amy mastura... tmbah dlm citer tol gate girl.. comel kot.. skang pn stil comel wlaupn mak budak...
==> ttg entry ni, wat anne lg smangat.. hehe.. trasa yg anne ni somebody gak la... ngee

ryann said...

haha sweet sathiya.