20110124

Ok,lepas ni malas nak buat2 peramah dah.

Tak semua benda boleh belajar daripada sekolah. Contohnya berbudi bahasa. Tak salah kot nak cakap "aku busy now, speak soon" lepas orang tanya kabar before kau terus logout ym. Ini serupa orang dah call handphone, pastu dia p answer, pastu orang yang call tu tanya kabar, dia letak tepon. No manners.

Another perkara yang tak semuanya sekolah boleh bagi ialah berfikir bijak. Maksudnya kalau taknak ditegur orang, off saja ym/gmail/skype ketika tengah so-called busy.

Atau mungkin juga di sekolah cikgu2 terlupa mengajar subjek "jangan cepat cranky bila tengah bosan atau stressed out"?

Aku kena belajar lagi kat situ.

Haha.

theblabber: Adakah sifat "cranky" sesorang berkadar langsung dengan tahap "stressed out" seseorang? Haha

11 comments:

Anonymous said...

mahap, org pompuan lg akn selalu cranky bile tibe waktu 'itu'..maafka nla org tu yer..

Chooyaya! said...

eh? ko kena macam tu? aku pun pernah.aku rasa macam kimak kot.(pegi mati! ingat aku nak sgt tegur ko). *lepas tu remove dari list ym terus

Janggel said...

Setuju, kalau tamau bersosial sila offline..
Tapi kekedang dia online tu sebb bos dia senang nak kasi arahan kot??? hehehee kalao camtu dia memang sengal.

♥CIK SHA♥ said...

salu aku invi je kalau on YM bile bz dan taknak diganggu..kui3..

theblabber. said...

anonymous..
tapi dia laki, how?

choyaya..
aku tak suka ada rasa terhegeh2 dalam sanubari ini. Haha

janggel..
boss aku dulu bagi by email je. tak pun call terus. wayyy easier (and smarter of course).

ciksha..
thats what smart people do. hahaha :))

Maya Ariffin said...

pc crash kot

Cik A.i.d.a.n said...

mungkin juga anda perlu bersangka baik dengan si kawan itu...

tidak mustahil kiranya tiba-tiba sahaja server internet down, dan itu membuatkan ym nya tiba-tiba log off?

kan??

chill bro..

hidup kene sentiasa positif baru hati jadi senang... =)

Ann said...

aku kalo busy, aku on jer..n letak sttus busy...kot2 de kwn2 nak habaq hal penting ke....kalo xptg, pndai2 lah ak matikan perbualan..

busy tahap melampau, ak inv jer lah..

theblabber. said...

betul, hidup kena sangka baik, tapi ada limit juga kot. Dan2 la pulak pc crash, fb elok je online (mungkin fb dia guna phone-bersangka baik ;])

l.i.f.e said...

itu lah manusia namanya :)

kakchik@ella said...

ada gak jmpa spesis camni. paling sedih dan frust sbb dia ni kwn sklh rendah yg lama terpisah dn dijejak kasih oleh FB.

apa tujuan add n accept each other tp tak mau beramah mesra?

mula2 kakchik kecewa,lama2 i said 'boleh bla'. if u donno how to appreciate frenship i dont mind to lose u too.